Saturday, April 26, 2014

Buttermilk Scones. خبز الافطار السريع


For a too busy person like me , maybe you will find this as an amazingly fast ,easy & delicious Breakfast for your Family on a weekend morning . This recipe made 9 delicious Scones , we all enjoyed it & will keep doing it again & again :) Buttermilk gave it a soft & special taste , with Jam, Cheese , Sausages or Eggs , it's perfect ! The whole recipe takes less than 30 minutes!

Ingredients :


450 gm Flour (nearly 3 Cups)
2 Teaspoons Baking powder
1/2 Teaspoon Salt
2 Tablespoons Sugar
50 gm Butter
250 ml Buttermilk & some more for brushing the scones.

Preparation:

Preheat your Oven to 220°C.
Mix all ingredients well with your Hands or with an electrical mixer.
Leave the dough to rest for 5 minutes .
Roll out your Dough to 1 cm thickkness .
Cut 6cm (or less ) circles .
Place it on Parchament Paper & brush the surface with Buttermilk.
Enter the Oven for 10-12 minutes ,until they are puffed & golden on top.

Place your cut circles on parchament paper & brush the surface with Buttermilk
ضع الكرات المقطعة على ورق الزبدة و ادهني السطح بلبن رايب 



خبز الافطار السريع 

هذا الخبز (سكونز ) سهل وسريع جداً ولذيذ جداً ، يحتاج للتحضر والتجهيز أكل من ٣٠ دقيقة ، من الممكن أكله مع مربى أو زبدة أو بيض أو أي حشو أخر ، اتمنى أن تجربوه وسوف يعجبكم جداً 

المكونات ( حوالي ٩ قطع ) : ٤٥٠ جم دقيق / ٢ ملعقة صغيرة بكنغ بودر / ٥٠ جم زبدة / ١/٢ ملعقة صغيرة ملح / ٢ ملعقة كبيرة سكر / ٢٥٠ مل لبن رايب (أو لبن عادي )

الطريقة : سخني الفرن على ٢٢٠ درجة 
اخلطي جميع المكونات جيداً باليد ،ثم اتركي العجينة ٥ دقائق لترتاح ثم افردي العجينة لحوالي ١ سم ثم قطعي دوائر ٦ سم تقريباً ورصيها في صينية الفرن المغطاه بورق الزبدة ثم ادهني السطح بلبن رايب وإخبذيه حوالي ١٠-١٢ دقيقة حتى ينتفخ ويصبح السطح ذهبي  

From inside
من الداخل