Wednesday, December 3, 2014

Basic Chicken Soup . Hühnersuppe das Grundrezept . أساسيات شوربة الفراخ


This is the basic Chicken Soup recipe that I use in all Soup dishes here in my Blog .
I also use the same recipe for Meat Soup. It's always perfect & full of nice flavors .
You can also use the same recipe for Rice or vegetable dishes.

Ingredients:


1 Soup Chicken 
5 Cups of Water ( sometimes you need more)
1 large sized Onion (peeled & chopped)
2 medium sized Carrot (peeled & chopped )
2 celery sticks
3 Bay leaves
3 Cardamom cloves
Salt & pepper

Preparation:

In a wide pot , Add Water ,the chopped Onion & Carrot , the Chopped celery stick , Bay leaves ,Cardamom , Salt & Pepper.
Wash you Chicken well & add it to Water (breast side down ) & turn on the heat on high, till it starts boiling, ( The Water should be covering the Chicken & Vegetables)
Reduce the heat to medium & let it simmer for nearly 1 hour.
During simmering ,remove all foam that forms on the sides of the Pot to have a clear soup.
Remove the Chicken & drain the Soup from ingredients & now you have a delicious homemade Chicken Soup to use as a base for any type of Soup you like !
You can store your Broth for nearly 3-4 days in Fridge.


 Hühnersuppe

Zutaten:

1 Suppe Hühner
5 Tassen Wasser (manchmal braucht man mehr)
1 große Zwiebel (geschält und gehackt)
2 mittelgroße Karotten (geschält und gehackt)
2 Selleriestangen
3 Lorbeerblätter
3 Kardamom
Salz und Pfeffer

Zubereitung:

In einem Topf , geben Sir Wasser, die gehackte Zwiebel und Karotte, die Gehackte Sellerie Stick, Lorbeerblätter, Kardamom, Pfeffer & Salz.
Das Hähnchen gut waschen und im Wasser (Brustseite nach unten) hinzufügen. (Das Wasser sollte die Hähnchen und Gemüse bedecken ) und zum kochen bringen.
Reduzieren Sie die Hitze auf mittlere und  für fast 1 Stunde köcheln lassen.
Für klare Suppe: den Schaum auf denOberfläche von zeit zu Zeit mit einem Löffel entfernen.
Entfernen Sie das Huhn & ablassen Suppe aus Zutaten und jetzt haben Sie ein köstliche hausgemachte Hühnersuppe!
Sie können Ihre Brühe fast 3-4 Tage im Kühlschrank lagern.
Sie können auch das gleiche Rezept mit Fleisch benutzen, aber das Salz nur am ende hinzufügen.





أساسيات شوربة الفراخ 

المكونات : ١ فرخة كبيرة ، يستحب فرخة بلدي ( فرخة للشوربة ) / ١ بصلة كبيرة / ٢ جزرة متوسطة / ٢ عود كرفس كبير / ٣ ورقات لورا / ٣ حبها / /ماء / ملح وفلفل حسب الرغبة 

الطريقة : في حلة كبيرة ، قطعي البصلة والجزر والكرفس وضعيهم ، ثم ضيفي الفرخة المغسولة جيدا ( الصدر لتحت ) ، ضيفي ورق اللورا ، الحبهان والملح والفلفل ، ثم غطي الفرخة والخضروات بالماء ( حوالي ٥ أكواب ماء ) ، ضعيها على البوتاجاز على نار علي 
حتى تغلي ثم وطي النار  على حرارة متوسطة 
لتحصلي على شوربة خالية من الشوائب : بالملعقة انزعي كل الرغاوي المتكونة على جوانب الفرخة ، كل ١٠ دقائق 
اتركي الفرخة تنضج حوالي ساعة كاملة ،ثم انزعي الفرخة وصفيها من الخضروات ، والأن يمكنك إستخدم الشوربة كأساس لعمل أي نوع أخر من الشوربة 
ملحوظة : من الممكن إستخدم نفس الطريقة مع اللحم ، مع عدم إضافة ملح من البداية