Thursday, November 3, 2016

Black & white Cookies . كوكيز الفانيليا الطريه . Amerikaner


Amerikaner is a very popular cake like cookies , or you can call them cookie like small cakes ! The exact translation is "American" ! It's very popular in kids' birthdays here in Germany , every child loves them , I used to hear from the kids "I ate Amerikaner today" & I've always thought what was the "american" they ate ! they used to describe it & I never knew weather that was a cake or a cookie! I asked a German friend & she explained what was it for me & she even showed them to me ,they are every where in Bakery shops & they are sold frozen in Supermarkets ! since than I started searching for recipes & making them for kids with different toppings. Original Cookies are  American & are called Black & White cookies , because they are always half black & half white . Here in Germany they are very popular in Birthdays covered with Sugar glaze ( icing ) & smarties chocolate ! you can even make faces over the suagr glaze using melted chocolate , or colored sugar glaze . you can also cover only with chocolate instead of sugar icing !
Here I did mine for my daughter who loves pink , so I covered it with Sugar glaze (icing ) & splinkeled some pink & white sugar sprinkles . It's delicious & very soft like small Cakes bit in the size of a cookie.The recipe is so easy , hope you all try it & like it .



Ingredients: (makes 16 middle sized cookies )

100 gm soft butter
1/2 cup Sugar (125 gm)
2 eggs
1 packet of Vanilla
2 cups Flour ( 200 gm nearly)
1/2 teaspoon Baking powder
3 table spoons milk

For the Icing:

250 gm Icing Sugar
3 Tablespoons milk

Preparation:

Preheat the oven to 180 degrees Celsius.
Cream the butter & Sugar , then add eggs & vanilla , then add milk , then flour & baking powder & beat them all together till you have a thick batter ( batter is very thick & sticky )
Use 2 spoons to place the batter on parchament paper with wide spaces between them .
You can use your wet fingers to smooth the upper part of the batter a little bit.
Enter the oven for 15-18 minutes .
Leave the cookies to cool completely , it should be smooth & flat on one side & doomed on the other side .
The Icing :
Mix very well the Sugar with the milk. The Sugar icing should be thick not runny.
After the Cookies have cooled completely , spread the icing Sugar over the smooth flat part
If you will sprinkle some smarties or sugar sprinkles you should do it before the sugar hardens.

Place as balls over parchament paper & use your wet fingers to smooth the top
من الممكن أن نجعل سطح العجين أملس عن طريق التمليس على العجين بأصابع مبلوله




This is how the cookies look from inside , they are soft like a cake.
دة شكل الكوكيز من جوه ، طريه زي الكيك  



 كوكيز الفانيليا الطريه 

أمريكانر ، دة إسم الكوكيز دي . اسمها ألماني معناه "الأمريكاني" ، دي ضيف دائم في أعياد الميلاد في  ألمانيا بالذات في أعياد ميلاد المدارس ، كان دايما ولادي بيرجعوا من المدرسه يقوللي أنا أكلت "أمريكي"  و أنا استغرب جدا ، كنت بسألهم  دة إيه ؟؟ كانوا بيوصفوا وصف انها كوكيز بس مش كوكيز قوي ، أو كيك بس مش كيك قوي !! كانوا بيقولولي اعمليها لنا دي حلوة قوي ،كنت بقولهم حاضر و أنا مش فهم أصلا هما كلو إيه !! مره سألت واحدة المانيه قلتلها إيه دة ، قالت لي دة بسكوت بس طري زي الكيك ، أو هو حاجة خليط بين الكوكيز والكيك ، و قالت لي دة بيتباع في معظم محلات المخبوزات في ألمانيا ! و فعلا لما قالت لي عليه ، بدأت اشوفه في المحلات و لقيته حتى في محلات السوبر ماركت مجمد في الفريزر . جبته للولاد ، و معجبهمش ، قالولي ده مش "معمول بيتي" ، طبعاً ولادي تحولوا مع تجارب السنين إلى ذواقة و مش بيحبو إلا البيتي  ، دي حاجة متعبه ،بس بتبسطني ! بدأت أدوار على وصفات ، و عملتها أخيرا ، و حبوها جدا جدا ، و بقت ضيف دائم في أعياد ميلاد الأولاد ، أو حتى في الأيام العاديه .
أصل الكوكيز أمريكي ، و هي اسمها الكوكيز الاسود x أبيض ، لأنها بتتعمل نصها أبيض بسكر و النص التاني اسود بشوكلاتة . ممكن تتعمل بس بسكر أبيض و نضيف فوقها سكر ملون ، أو شوكولاتة سمارتيز ، أو ممكن نعمل أشكال وشوش بيكلام شكولاتة سايحه على السكر الأبيض ، أو ممكن تتغطى بشوكلاته سايحه بس . حسب ذوق كل واحد .
هنا عملتها لبنتي باللون البمبي الفتح مع الأبيض والموف الفتح ، و ممكن حتى تلوين السكر نفسه عشان يبقى لونه بمبى فتح أو أي لون محبب لينا.
الطريقه سهله جدا جدا ، و بتخلص كلها في ساعه بالكتير ، و ممكن نحفظها في علبه مقفوله يومين. 



المكونات : ( لعمل حوالي ١٦ كوكي متوسطه الحجم )
١٠٠ جم زبده طريه
نصف كوب سكر
٢ بيضه و كيس فانيليا
كوبين دقيق
نصف ملعقه صغيره بيكنغ بودر
٣ معالق كبيره لبن

للتغطيه :
كوبين سكر بودره
٣ معالق كبيره لبن  

الطريقه :
يسخن الفرن على ١٨٠ درجه قبل بدء العمل 
بمضرب البيض الكهربائي ، تضرب الزبده مع السكر حتى تبيض و تصبح كريميه ، ثم يضاف البيض والفانيليا ، و نكمل ضرب ، ثم نضيف اللبن و أخيراً الدقيق والبكنغ بودر ، و نخلط جيدا. ( العجينه سميكه و لزجه)
نغطي صينية الخبز بورق زبده  ، و باستخدام ملعقتين نضع العجين على شكل كور على ورق الزبده ( كما في الصوره ) ، من الممكن أن نجعل سطح العجين أملس عن طريق التمليس على العجين بأصابع مبلوله
ندخل الصنيه الفرن لمده ١٥-١٨ دقيقه . نترك الكوكيز لتبرد تماما قبل التغطيه بالسكر . ( الشكل التقليدي ، سطح أملس ناعم و السطح الأخر كقبه )
التغطيه : نخلط السكر مع اللبن حتى نحصل على خليط سميك و ليس سائل (من الممكن إضافة بعض قطرات اللبن الزياده )
بعد تغطيه الكوكيز بالسكر يجب إضافة قطاع السكر الملون سريعة قبل أن ينشف السكر  




بالهنا والشفا 


Enjoy with a cup of Tea, Coffee or milk :)