Pages

Friday, December 7, 2012

Lemon Cake. Zitronenkuchen. كيك الليمون



This refreshing Cake was made with help from my daughter, as it was taken from her first cook book :) It's so easy & rapid, I love it in Winter time as it fells my house with the lovely Lemon zest smell! here's this easy, delicious recipe:



Ingredients: 

200 gm Butter
4 Eggs
1 Packet of Vanilla
A Pinch of Salt
200 gm Sugar
Zest of 1 Lemon ( I used a big Lemon)
Juice from 2 Lemons
200 gm Flour (nearly 1 & 1/2 cups)
50 gm Starch (nearly 1/2 cup)
2 teaspoons Baking powder
Powdered sugar for decoration (optional)

Preparation:

Preheat the Oven (180°C)
Butter a 1.2 Liter Loaf Form.
With a hand mixer, cream Butter & sugar, then add Eggs, Vanilla & Salt & keep mixing till creamy.
Add the Lemon juice & Zest & mix. Then add the Flour, Starch & Baking powder & mix them together.
Put it the Form & enter preheated oven for around 45-50 minutes .
Sprinkle some powdered sugar before serving.





Zitronenkuchen

Zutaten:

200 g Butter
4 Eier
1 Päckchen Vanillezucker
Eine priese Salz
200 g Zucker
Abgeriebene schale von 1 Zitrone 
Saft von 2 Zitronen
200 g Mehl ( fast 1 & 1/2 Tassen)
50 g Stärke (fast 1/2 Tasse)
2 Teelöffel Backpulver
Puderzucker zum Bestäuben

Zubereitung:

Backofen vorhitzen (180°C)
Kasten Form 20 cm lang fetten.
Schlage der Butter mit dem Zucker bis cremig, Eier,Vaniliezucker,Salz,Zitronen Saft & Schale hinzufügen & glattrühren.
 Vermische das Mehl mit der Stärke & Backpulver & rühre alles unter die Ei-Butter-Mischung.
Fülle den Teig in die Kastenform & im backofen ca. 50 minuten backen.
Mit puderzucker bestäuben.




كيك الليمون

المكونات: ٢٠٠ جم زبدة + ٤ بيضات + فانيليا + ذرة ملح + ٢٠٠ جم سكر + بشر ليمونة كبيرة + عصير 2 ليمونة + ٢٠٠ جم دقيق (حوالي ١ ١/2 كوب ) + 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر + سكر بودرة للزينة

الطريقة : سخني الفرن على ١٨٠ درجة. ثم حضري صينية الكيك بدهنها بالزبدة والدقيق
بالمضرب الكهربائي اضربي الزبدة والسكر ثم ضيفي البيض والفانيليا والملح واضربي حتى يصبح كريمي ثم ضيفي بشر اليمون والعصير واضربي ثم أخيرا الدقيق والنشا والبيكنغ بودر. أضيفي الخليط في فورمة الكيكة وادخليها الفرن حوالي ٥٠ دقيقة . رشي .عليها السكر البودرة قبل التقديم.

No comments:

Post a Comment