Pages

Thursday, February 21, 2013

Chocolate lava Cake. Schokoladen-Lava-Küchlein. كيكة اللافا


This Chocolate Lava Cake, or you ca call it Molton Chocolate Cake or even Chocolate Fondant Cake!
It's a delicious Cake which is liquidy from inside & one of the most delicious Chocolate Cakes I've ever tried! I did try it a couple of years ago twice with complete failure to make this mouth watering & tempting runny chocolate inside! This recipe I found in a German  book & was the easiest as I don't have to separate eggs!!!! Here it is the amazing eaasssyyy recipe :)


Ingredients: (for 4 small Ramekins)

100 gm Butter
100 gm Bitter Chocolate (Good quality)
2 Large Eggs (or 3 medium)
1 packet of Vanilla
3 Tablespoons Sugar
2 Talespoons Flour
+ Powdered Sugar & fruits for decorating
+ some Butter & Cocoa powder to prepare the ramekins.

preparation:

Preheat the oven to 200°C.
Prepare your ramekins by brushing them with Butter than covering them with Cocoa powder.
Melt Butter & Chocolate over a water bath & keep aside to cool a bit.
Mix Egs, Vanilla, Sugar, & Flour very well with an electrical mixer for 5 minutes.
Add the melted Chocolate-Butter mixture to the batter & mix well.
Divide the batter evenly in your ramekins.
Enter the oven for around 12-15 minutes maximum.
Take out of the oven & leave to cool for 1 minute before serving in your plates.
Serve immediately after sprinkling some powdered Sugar.
You can aso seve with Vanilla Ice cream.
Schokoladen-Lava-Küchlein

Zutaten:

100 g Butter
100 g Zarbitterschokolade
2 große Eier (oder 3 mittlere große)
1 päckchen Vanillezucker
3 EL Zucker
2 EL Mehl
+ Puderzucker zum bestäuben
+etwas Butter & Kakao für die Ramequin-formchen

Zubereitung:

Backofen auf 200°C vorheizen.
4 kleine Ramiquin-formen mit Butter einfetten & Kakao ausstreuen.
Butter & Schokolade auf eine Wasserbad scmelzen & abkühlen lassen.
Eier,Vanille,Zucker & Mehl mit dem Schneebese des handrührgerätes ca. 5 minuten schlagen.
Die geschmolzene Schokoladen mischung unterrühren.
Den Teig in die vorbereiteten Formen füllen & im backofen 12-15 minuten backen bis die Kuchen außen fest  & innen noch flüssig sind.
1 minute ruhen lassen dann aus den Formen auf servierteler stürzen.
Mit puderzucker bestäuben & sofort mit Schlage sahne oder Vanille Eis servieren.


كيك اللافا 

هذه كيك لذيذة جداً الجزء الخارجي منها متماسك والداخلي سائل ، سهلة جداً  واتمنى أن تجربوها مع الأيس كريم أو الكريم شانتيه  

المكونات : ١٠٠ جم زبدة / ١٠٠ جم شوكولاتة خام (جودة عاليه ) / ٢ بيضة كبيرة أو ٣ وسط/فانيليا  / ٣ ملاعق كبيرة سكر / ٢ ملعقة كبيرة دقيق / + بعد الزبدة والكاكاو لتحضير الطواجن + سكر بودرة للرش على السطح


الطريقة : سيحي الزبدة مع الشكولاتة على النار واتركيها تبرد ثم افتحي الفرن على ٢٠٠ درجة مأوي ، وحضري ٤ طواجن فخار صغار بتغطيتهم بالزبدة ثم الكاكاو البودرة  
بالمضرب الكهربائي اضربي البيض والفانيليا والسكر والدقيق لمدة ٥ دقائق، ثم ضيفي لهم خليط الزبدة  والشكولاتة ثم إخلطيهم جيداً ثم قسمي الخليط على الطواجن الأربعة وإدخليهم الفرن لمدة ١٢-١٥ دقيقة ، إخرجيهم من الفرن واتركيهم يبردوا ثم إكلبيهم في طبق  فوراً ورشي السكر البودرة وقدميهم مع أيس كريم  



13 comments:

  1. So ein Küchlein würde ich jetzt gerne essen, die sehen super aus! Liebe Grüße :)

    ReplyDelete
  2. Danke liebe Sandra :I die sind super-lecker!

    ReplyDelete
  3. ola hay kam ot3a bte3mel ???

    ReplyDelete
  4. This must be called LOVE cake not lava ... absolutely gorgeous.

    ReplyDelete
  5. Hallo,

    da will man gleich reinbeisen.

    LG von Frau Bunt kocht

    ReplyDelete
  6. Ich liebe Lava Cake! Und dein sieht so gut aus!

    ReplyDelete
  7. مدونتك راااائعة.
    مبسوطة اني تعرفت عليها
    وشكرا على وصفاتك الجميلة

    ام ريما
    السعودية

    ReplyDelete