Pages

Sunday, May 12, 2013

Carrot-Almond Cake. Möhren-Gugelhupf. كيك الجزر باللوز


This is a new version of Carrot Cake, It's some how guiltfree :) as it contains no Oil nor Butter, yet moist & delicious! Here's the recipe :)



Ingredients: (10 pieces)

200 gm Carrots (I used 3 big ones)
1/2 cup Fresh Orange juice
3 Eggs
3/4 cup Sugar
3/4 cup Flour
2 Teaspoons Baking powder
1 Cup ground Almonds

2 Tablespoons Powdered Sugar
1 Tablespoon ground Pistachio (optional)

For the Cake form you will need: Butter & bread crumbs

Preparation:

Preheat the oven to 180°C.
Peel the Carrots & grate them.
In a bowl, mix Eggs & Sugar with an electric mixer, then add the Orange juice & Carrots & mix well, then add the dry ingredients (Flour,Baking powder & Almonds) & Mix till the batter is well blended.
Prepare your Ring pan 22 cm (Gugelhupf) by brushing it with Butter & sprinkling some bread crumbs.
Add the batter to your cake form & enter the oven for nearly 45 minutes.
Let cool completely before sprinkling some powdered Sugar & Pistachios on top!



Möhren Gugelhupf

Zutaten: (10 Stücke)

200 g Möhren (ca. 3 große Möhren)
1/2 Tasse Frischer Orangen Saft
3 Eier
3/4 Tasse Zucker
3/4 Tasse Mehl
2 TL Backpulver
1 Tasse gemahlene Mandeln

2 EL Puderzucker
1 EL gehackte Pistazien (optional)

Für den Gugelhupf : etwas Butter & semmelbrösel

Zubereitung:
Backofen auf 180°C vorheizen.
Möhren schälen & fein rapseln.
Mit einem Schneebesen Eier & Zucker schlagen, dann Orangensaft & Möhren hinzufügen & rühren, Dann Die trockene Zutaten (Mehl, Backpulver & Mandeln) hinfügen & alles glattrühren.
Der Gugelhupf (22 cm) mit Butter fetten & gleichmäßig mit semmelbrösel ausstreuen.
Teig in die Form füllen & im backofen geben & ca. 45 minuten backen.
Der Kuchen abkühlen lassen (ca. 30 minuten) & mit Puderzucker bestäuben & mit Pistazien bestreuen. 




كيك الجزر باللوز

المكونات : ٣ جزرات كبار / ٣ بيضات / ٣/٤ كوب سكر / ٣/٤ كوب دقيق / ٢ ملعقة صغيرة بيكنج بودر / ١ كوب لوز مطحون ناعم /١/٢ كوب عصير برتقال طازج  
+ ٢ ملعقة كبيرة سكر بودرة وبعد الفستق المطحون (إختياري ) + زبدة وبقسمات مطحون لصنية الكيك الحلقية 

الطريقة : يقشر الجزر ثم يبشر ناعم
 نضع البيض والسكر معاً ونخلطهم بالمضرب الكهربائي ثم نضيف الجزر والبرتقال ونخلة ثم المكونات الجافة (دقيق، لوز، بكنجبودر) ونخلط حتى يتكون خليط ناعم  
نحضر صنيه الكيك الحلقية بدهنها بالزبدة ثم رش البقسماط المطحون ،ثم نضع عليها عجينة الكيك ونخبزهة في فرن متوسط الحرارة حوالي ٤٥ دقيقة  
نترك الكيك لتبرد تماماً ثم نفصلها عن الصنية ثم نرش السكر البودرة والفستق وبالهنا والشفا  


No comments:

Post a Comment