Pages

Thursday, September 13, 2012

Brownies. البراونيز

Whenever I find myself craving for chocolate, I don´t find anything better then Brownies :)

Ingredients:



3 eggs
1 packet of vanilla
125 gm butter
200 gm dark (or semisweet) Chocolate
1/2 c Castor Sugar
1/2 c Brown Sugar
3/4 cup flour
1 Tablespoon dark Cocoa
1/2 teaspoon baking powder

Optional (but gives Richness to taste : some Chocolate chipe and/or some chopped Walnuts )

Preparation:
Prepare your 20X20 cm Brownies (or any cake ) Form, by covering with parchament paper.& Preheat the Oven to 180°C.
Over a water bath melt butter & chocolate together (I usually do  it directly over low heat with continous stirring)& leave to cool for few moments..
With an electrical mixer, beat eggs,vanilla,& sugar.
Gradually add the dry ingredients while beating.
Finally add the melted chocolate-Butter mixture.
Then add the Walnuts or Chocolate Chips & mix with a spoons.
Put the Brownies batter into the form & enter a preheated oven  for around 25-30 minutes.


Let cool & cut into squares.

You can serve with Icecream & chocolate sauce ( Recipe here :  http://drolacooks.blogspot.de/2013/10/chocolate-sauce-ganache-schokoladensoe.html )
 or Strawberries or simply eat it with Coffe!




البراونيز 

هذه وصفة البراونيز المفضلة لي ، سهلة جدا وسريعة و ألذ طعم للبرونيز !!

المكونات : ٣ بيضات + فانيليا (سائلة أو بودرة ) / ١٢٥ جم زبدة / ٢٠٠ جم شوكولاتة غامقة / ١/٢ كوب سكر / ١/٢ كوب سكر بني ( أو كوب واحد سكر أبيض ) / ٣/٤ كوب دقيق / ١/٢ ملعقة صغيرة بكنغ بودر / ١ ملعقة كبيرة كاكاو خام 
إختياري:  (لكن يعطي طعم البرونيز طعم أغنى و أحلى) : عين الجمل المجروش أو قطع الشكولاتة

ملحوظة : لعمل السكر البني اخلطي كوب سكر ( ناقص ملعقة ) مع ملعقة كبيرة عسل اسود 


الطريقة : نسخن الفرن على نار متوسطة ( ١٨٠ درجة)  : تذاب الزبدة مع الشكولاتة الخام على حمام مائي ( أو مباشرة على نار هادئة ) و تترك جانبا لتبرد قليلا  . نحضر الصنية المربعة أو المستطيلة ( حوالي ٢٠ x ٢٥ كم ) عن طريق التغطية بورق زبدة
يضرب البيض جيداً مع الفانيليا والسكر ،ثم تضاف المكونات الجافة ( المنخولة ) ثم يضاف خليط الشكولاتة  والزبدة أثناء الضرب ، يضاف عين الجمل أو الشكولاتة ثم يقلب الخليط بالملعقة . ندخل الصنية في الفرن و تخبز ل-٢٥-٣٠ دقيقة 

تقطع مربعات و تقدم دافئة مع الأيس كريم و صوص الشوكولاتة     
الطريقة هنا : 



7 comments:

  1. u must make me thissss next time i c uuuuuuuu.. it looks gorgeoussssssss

    ReplyDelete
  2. It's remarkable in support of me to have a website, which is good in favor of my knowledge. thanks admin
    Also visit my homepage ... Chemietoilette

    ReplyDelete
  3. Ѕimply bесаuse his “jobs czar” praiѕed Gеrmany for thе simрle fact
    that “government and enterprise [do the job] аs a pack.
    Yоu can finԁ custοmers for buѕiness entеrprise, vehicles and
    boatѕ, and for tiny items lіκe toastеrѕ and Frisbees.
    Friԁge magnets are readily availаble mаrketіng goods, аs nicеly as memo-boards and apрointment calendars.


    Mу weblog :: shiftthescene.Com
    Here is my web page :: Realistic Toasters Plans - Where To Go

    ReplyDelete
  4. Ӏt's hard to find knowledgeable people about this subject, but you sound like you know what you're talking аbout!
    Thanκs
    Feel free to surf my web blog - rockthestage.net

    ReplyDelete
  5. Thanks for the marvelous posting! I really enjoyed reading
    it, you will be a great author. I will make sure to bookmark your blog and
    definitely will come back later in life. I want to encourage continue your great work, have a nice morning!


    Also visit my web site - modern bathroom vanities

    ReplyDelete
  6. Ιt happens to be a chef's phrase for 'а аrea for
    the ωhole lot and the ωhole lot іn itѕ plaсе'. At the very least 51 % really should be com, even though in general up to seventy five% is made use of. (You are aiming for the regularity of peanut butter.

    Feel free to visit my blog post ... http://dexterping94.beeplog.com/
    Also see my web page > dexterping94.beeplog.com

    ReplyDelete