I´ve always heard from older people that experience does make lots of difference in different fields of life! Today I´ve discovered it myself ! I made those cupcakes maybe 2 years ago & took a picture of them, the cupcakes never tasted that wonderful, they were Good (I thought they were) but now with some minor modifications & some few more baking skills , they turned to be AWESOME! Hope you´ll all try them, they are fluffy, moist & Delicious & will fill your house with that gorgeous lemon zest smell!
Ingredients: (for 12 cupcakes)
For the Cupcakes:
1 & 1/2 cups flour (sifted)
1 teaspoon Baking powder
2 eggs
3 Table spoons Lemon Juice
1 Teaspoon Lemon Zest
200 gm Full cream Yogurt
1/2 cup Oil
3/4 Cup Sugar
Some Lemon Zest & Mint leaves for decoration
For the Sugar Icing (Glaze):
1 Cup Powdered sugar (Sifted)
2 Teaspoons Lemon juice
Preparation:
Preheat the oven (180°C)
Beat the eggs & sugar with an electrical mixer. add Lemon juice, Zest ,yogurt & Oil & beat till well blended. add the Flour & baking powder & mix till smooth.
Divide the batter evenly to 12 cupcake liners.
enter preheated oven for 20 minutes.
Turn off the heat & cool & put 1 teaspoon of glaze on top of each cupcake & decorate with some lemon zest & mint leaves.
The Sugar Icing:
Mix the sifted powdered sugar with lemon juice with a fork till very smooth. (increse thesugar amount if you want it thicker)
Saftig, Locker, luftig & Lecker!
Zutaten: (12 Muffins)
Für die Muffins:
1 & 1/2 Becher Mehl (gesiebet)
1 TL Backpulver
2 Eier
3 EL Zitronen Saft
1 EL Zitronenschale
3/4 Tasse Zucker
1/2 Öl
200 g Joghurt
Zitronenschale & Mintze blätter zum garnieren
Für den Guss:
1 Tasse Puder Zucker
2 TL Zitronen Saft
Zubereitung:
Die Muffins:
Backofen vorhitzen (180°C)
Eier, Zitronen Saft,Zitronenschale, Zucker mit einem Schneebesen mischen.
Öl & Jogurt hinzufügen & mischen.
Mehl & Backpulver geben & die mischun glatt rühren.
Den Teig in die formen füllen & im Backofen geben (ca.20 minuten)
Für den Guss:
Pudderzucker & saft glattrühren & auf die muffins verteilen
Mit zitronenschale & Mintze blätter garnieren.
Ingredients: (for 12 cupcakes)
For the Cupcakes:
1 & 1/2 cups flour (sifted)
1 teaspoon Baking powder
2 eggs
3 Table spoons Lemon Juice
1 Teaspoon Lemon Zest
200 gm Full cream Yogurt
1/2 cup Oil
3/4 Cup Sugar
Some Lemon Zest & Mint leaves for decoration
For the Sugar Icing (Glaze):
1 Cup Powdered sugar (Sifted)
2 Teaspoons Lemon juice
Preparation:
Preheat the oven (180°C)
Beat the eggs & sugar with an electrical mixer. add Lemon juice, Zest ,yogurt & Oil & beat till well blended. add the Flour & baking powder & mix till smooth.
Divide the batter evenly to 12 cupcake liners.
enter preheated oven for 20 minutes.
Turn off the heat & cool & put 1 teaspoon of glaze on top of each cupcake & decorate with some lemon zest & mint leaves.
The Sugar Icing:
Mix the sifted powdered sugar with lemon juice with a fork till very smooth. (increse thesugar amount if you want it thicker)
Zitronen-Jogurt Muffins mit ZuckerGuß
Saftig, Locker, luftig & Lecker!
Zutaten: (12 Muffins)
Für die Muffins:
1 & 1/2 Becher Mehl (gesiebet)
1 TL Backpulver
2 Eier
3 EL Zitronen Saft
1 EL Zitronenschale
3/4 Tasse Zucker
1/2 Öl
200 g Joghurt
Zitronenschale & Mintze blätter zum garnieren
Für den Guss:
1 Tasse Puder Zucker
2 TL Zitronen Saft
Zubereitung:
Die Muffins:
Backofen vorhitzen (180°C)
Eier, Zitronen Saft,Zitronenschale, Zucker mit einem Schneebesen mischen.
Öl & Jogurt hinzufügen & mischen.
Mehl & Backpulver geben & die mischun glatt rühren.
Den Teig in die formen füllen & im Backofen geben (ca.20 minuten)
Für den Guss:
Pudderzucker & saft glattrühren & auf die muffins verteilen
Mit zitronenschale & Mintze blätter garnieren.
كب كيك الزبادى بالليمون
مقاديير الكب كيك
===========
1 1/2 كوب دقيق منخوl
1 معلقة صغيرة بيكينج بودر
2 بيضة
3 معالق كبار عصير ليمون
1 معلقة صغيرة بشر ليمون
200 جرام زبادى
1/2 كوب زيت
3/4 كوب سكر
للتزين بشر ليمون واوراق نعناع
مقاديير الايسينج
=========
1 كوب سكر بودرة منخول
2 معلقة صغيرة عصير ليمون
طريقة التحضير
=========
اولا سخنى الفرن على 180 درجة
فى الخلاط الكهربائي اخلطى معا البيض والسكر جيدا بعد كده اضيفي عصير الليمون وبشر الليمون والزبادى والزيت واخلطى الجميع معا حتى يختلطو تماما
بعد كده ضيفي الدقيق والبيكينج بودر واخلطى حتى تحصلى على خليط متجانس
صبي الخليط فى صينية الكب كيك المقاديير تعمل 12 حبة
اخبزيه فى الفرن لمدة 20 دقيقة
اخرجيهم من الفرن واتركيهم يبردو تماما قبل التزيين
لتحضير الايسينج
اخلطى السكر البودر مع عصير الليمون جيدا ووزعيه على الكب كيك وزينيه ببشر الليمون واوراق النعناع وقدميه
مقاديير الكب كيك
===========
1 1/2 كوب دقيق منخوl
1 معلقة صغيرة بيكينج بودر
2 بيضة
3 معالق كبار عصير ليمون
1 معلقة صغيرة بشر ليمون
200 جرام زبادى
1/2 كوب زيت
3/4 كوب سكر
للتزين بشر ليمون واوراق نعناع
مقاديير الايسينج
=========
1 كوب سكر بودرة منخول
2 معلقة صغيرة عصير ليمون
طريقة التحضير
=========
اولا سخنى الفرن على 180 درجة
فى الخلاط الكهربائي اخلطى معا البيض والسكر جيدا بعد كده اضيفي عصير الليمون وبشر الليمون والزبادى والزيت واخلطى الجميع معا حتى يختلطو تماما
بعد كده ضيفي الدقيق والبيكينج بودر واخلطى حتى تحصلى على خليط متجانس
صبي الخليط فى صينية الكب كيك المقاديير تعمل 12 حبة
اخبزيه فى الفرن لمدة 20 دقيقة
اخرجيهم من الفرن واتركيهم يبردو تماما قبل التزيين
لتحضير الايسينج
اخلطى السكر البودر مع عصير الليمون جيدا ووزعيه على الكب كيك وزينيه ببشر الليمون واوراق النعناع وقدميه
Cute, refreshing, amazing and yummmyyyy
ReplyDeleteThanks Noha dear :)
DeleteAllah ya lolo I like it too much
ReplyDeleteAssia
Thanks Assia 7abebty :-)
Delete7elwa awe ana garabtaha raw3a begad we rabena ye5aleky lena yaaaaaaaaaaaaaaa raaaaaaaaaaaaab....(nehal ali)
ReplyDeleteThanks a lot Nehal,belhana welshefa :)
DeleteTotal hübsch!
ReplyDeleteDanke Aida :)
DeleteThey look so soft! I really like muffins with lemon flavor!
ReplyDeleteHope you give them a try, I'm sure you will love them :)
Delete