Pages

Sunday, October 7, 2012

Chocolate Cupcakes with Chocolate ganache frosting.(Schokoladen Muffins mit Schoko ganache Frosting)

 

 
The Basic Chocolate Cupcakes recipe








Ingredients: (makes 12)
 
1 cup Flour (175 gm) sifted
1/2 cup Dark Cocoa (85 gm) Sifted
1 Teaspoon Baking powder
2 Eggs
1 Packet Vanilla
1/2 cup milk (125 ml)
100 gm soft butter (or 125 ml Oil)
3/4 to 1 cup Sugar (according to taste)
A pinch of Salt
 
Preparation:
with an electrical mixer, mix sugar & Butter till creamy,vthen add vanilla, and eggs & mix till creamy & fluffy. then add the milk & continue mixing then add the dry ingredients (flour,baking powder,sugar,salt & Cocoa) & mix.
prepare 12 cupcake papers in a cupcake pan &divide the batter into the 12 cupcake papers( fill 3/4 of the cupcake paper)& enter a preheated oven (180°C) for 20 minutes.
Leave cupcakes to cool.
 
 

 
The 2 ingredients Chocolate ganache frosting
 

Frosting ingredients:

200 gm doublecream (40% Fat) ( قشطة )
200 gm dark chocolate
2 Table spoons Powdered sugar (optional)

 

method:

In a water bath melt chocolate with double cream & stir till smooth. Beat them with an electrical mixer for around 10 minutes (they will cool during beating) till thick & a bit glossy, leave to cool for 5 minutes in the fridge then use a piping bag with a star tip to decorate your cupcakes.
use some sugar flowers (ready made) to decorate your cupcakes (optional)

* you can also spread the ganache with a spatula over cupcakes in a nice wavy appearance.
*you can also frost your cake with this same recipie with a spatula.
 
Schokoladen Muffins Das Grund Rezept
 
 Zutaten:
Die Schoko Muffins:
 
1 Becher Mehl (175 g) 
1/2 Becher (80g) dunkeler Kakao
1 TL Back pulver
3/4-1 Becher Zucker (200-250 g)
 2 Eier
1 Päckchen Vanillizucker
100 g Weiche Butter (oder 125 ml Öl)
125 ml Milch
 
Schoko ganache Frosting:
 
200 g Double creme (dr. Oetker) 
 200 g Zarbitter Schkolade
 
Zubereitung:
 
Schoko Muffins:
 
Weiche Butter & Zucker mit dem Schneebesen des Handrührgeräts cremig rühren.
Eier,Vanillezucker hinzufügen & rühren. Milch geben & rühren.
Mehl ,Kakao & Backpulver geben & die mischung glatt rühren.
Den Teig in die 12 Muffin formen füllen & im Backofen geben (ca.20 minuten)
 
Schoko Ganache :
 
In einem Wasserbad ,Cream & Schokolade scmelzen & Glattrühren. Mit einem Scneebesen des Handrührgerät ca 7-9 minuten bis die mischung dick & glänzend ist. Lass im Kühlschrank für 5 minuten. & mit einer Stern Tülle die Muffins dekorieren.
 

 مقاديير الكب كيك
==========

1 كوب دقيق منخول

1/2 كوب كاكاو خام

1 معلقة صغيرة بيكينج بودر

2 بيضة

1 باكيت فانيليا

1/2 كوب حليب

100 جرام زبدة بدرجة حرارة الغرفة

3/4 كوب سكر

رشة ملح


الطريقة
=====

سخنى الفرن على 180 درجة

فى الخلاط الكهربائي اخلطى معا الزبدة والسكر حتى تحصلى على خليط كريمي

بعد كده ضيفي الفانيليا والبيض واخلطى

اضيفي الحليب واخلطى

اخلطى المكونات الجافة معا وضيفيها للخليط السابق واخلطيهم جيدا حتى تحصلى على خليط متجانس

احضرى صينية الكب كيك وافرشيها بالورق الخاص بيها

وزعى خليط الكيك والكمية دى تعمل 12 حبة

اخبزيهم فى الفرن لمدة 20 دقيقة او الى ان ينضج تماما

اتركيهم ليبردو تماما قبل التزيين



مقاديير الجناش
=========

200 جرام قشطة

200 جرام شيكولاتة خام

2 معلقة كبيرة سكر بودر اختيارى


الطريقة
======

فى حمام مائي اخلطى الشيكولاتة والقشطة حتى تذوب الشيكولاته وتحصلى على خليط متجانس

بعد كده بالخلاط الكهربائي اخلطيهم لمدة 10 دقائق حتى يغلظ قوامها وتصير لامعة

حطيها فى الفريزر لمدة 5 دقائق بعد كده عبيها فى كي التزيين وزيني بيها الكب كيك

7 comments:

  1. Excuse me Loulou I wanna comment in arabic :))
    عايزاه اقولك إنتي فتحتي عالرابع :)))
    Well, about doublecream, is it whipping cream in packets like milk or what?

    ReplyDelete
  2. Lool Niso, thanks 7abebty, actually these r the old recipes I told you about :) Doublecream is sold here in 125 gm packages dr Ötker, thicker then whippingcream,with a higher amount of fat! it´s exactly like "keshta Puck"

    ReplyDelete
  3. soooooo Lovely .. sure i will try it soon inshaAllah :)

    ReplyDelete
  4. hi Ola, amazing recipe as always.. i just wanted to ask u is this frosting stable? like buttercream or what? thanks

    ReplyDelete