Pages

Monday, December 10, 2012

Carrots-Orange Soup. Möhren Orangensuppe. شوربة الجزر بالبرتقال


I guess Winter is Soup season :) I love soups in cold weather & so do my kids. I usually use Lemons with soup as a source of vitamin C , but this time I used Oranges & they were amazing, they tasted much like Lemon but with the smell of Orange :)
This Soup is rich in Vitamin A ,which has many benifits like, beautifull skin, Anitaging, Antiseptic, Anticancer, better vision, healthy teeth & gums & lots more. Also it's rich in Vitamin C which boosts immunity in Winter & prevents severe common cold.

Now we'll start with this easy delicious recipe:

Ingredients: (serves 4-6 persons)

1 Liter vegetable stock (or Chicken stock)
750 gm Carrots peeled & thinly sliced
A juice from 1 Orange
2 Tables spoons Parsely, finely chopped
1 Table spoons Butter
4 Cardamoms
Bay leaves
A celery stick
1 finely Chopped Onion
Salt & Pepper

Preparation:

In a saucepan over medium heat add Butter & Onion & stirr till yellow.
Add the Stock, Cardamons, Bay leaves, chopped Celery & Carrots over medium heat & leave to simmer for 20 minutes (you might need longer time if the Carrot slices are thicker).
Remove the Cardamom & Bay leaves.
With a hand mixer ,puree the soup.
Add Salt & pepper according to taste.
Add the Orange juice & Chopped Parsely & serve immediately.





Möhren Orangensuppe

Zutaten: (4-6 Personen)

1 Liter Gemüsebrühe (oder Hähnchenbrühe) (Ich benutzte GEFRO Suppe)
750 g Möhren 
Saft von 1 Orange
2 EL gehackte Petesilie
1 EL Butter
1 gehackte Zwiebel
4 Kardamom
1 Selleriestange
Lorbeerblätter
Salz & Pfeffer

Zubereitung:

In einem Topf auf dem Herd auf mittlere Hitze, Butter & gehackte Zwiebel geben & rühren.
Brühe, Möhren,Kardamom, Lorbeetblätter & Selleriestange geben & auf  mittlere Hitze ca. 20 minuten kochen.
Kardamoms & Lorbeetblätter entfernen.
Auf den Herd nehmen & pürieren mit einem Handmixer.
Orangen Saft & Petersilie einfügen.
Mit Salz & Pfeffer schmecken & sofort servieren.




شوربة الجزر بالبرتقال

المكونات : ١ لتر شوربة خضار أو فراخ / ٧٥٠ جم جزر مقشر ومقطع شرائح / عصير برتقالة كبيرة / ٢ ملعقة كبيرة بقدونس مفروم ناعم / ١ ملعقة كبيرة زبدة / بصلة متوسطة مفرومة / ٤ فصوص حبهان / ورق لورا / كرفس مقطع مكعبات

الطريقة : في حالة على نار متوسطة داعي ملعقة الزبدة والبصلة المفرومة و قلبي حتى تذبل البصلة 
أضيفي الشوربة و الجزر والحبهان وورق اللورا والكرفس واتركيها على نار متوسطة حوالي ٢٠ دقيقة
ارفعي الحلة من النار و اخرجي الحبهان وورق اللورى ثم اخلطي الشوربة بالمدرب الكهربائي حتى تصبح ناعمة
زودي عصير البرتقال والبقدونس المفروم ثم زودي ملح وفلفل حسب الرغبة وبالهنا والشفا

  

4 comments:

  1. I always make carrot soup, but adding this new ingr. which is the orange... will be a fantastic twist!
    great post ya loulou.

    ReplyDelete
  2. it really exceeded my expectations, the taste was great with the orange juice ! I added some orange zest too ! just great!

    ReplyDelete