Pages

Thursday, December 27, 2012

Iight Chocolate Cupcakes. Leichte Schoko-Muffins. كب كيك الشكولاتة القليلة السعرات


Those Cupcakes are relatively less in Calories than the ordinary choco-cupcakes. They are very moist from inside & I usually do them a lot in winter because butter never softens when they are outside the fridge , so I find it easier to use oil instead of hard butter -that needs melting-  in those cold days!

Ingredients: (for 12)


1 cup sifted flour
1/2 cup Cake Cocoa
1/3 Teaspoon Baking powder
1/3 Teaspoon Baking Soda
3/4 - 1 cup sugar (according to your own taste)
1 Egg
1 Packet of Vanilla
A pinch of Salt
3 Tablespoons Oil  (1/4 Cup)
3 tablespoons Milk ( 1/4 Cup)
1/2 cup warm Water


Preparation:

Preheat the Oven to 180°C.
Prepare a Muffin tin with 12 cupcake papers inside.
With an electrical mixer, Beat the Egg, Vanilla, Sugar, Oil ,Milk, & Water very well.
Add the Dry ingredients, Flour,Cocoa,Baking powder,Baking Soda & the pinch salt & mix well.
Divide the batter evenly in the 12 cupcake papers.
Enter the oven for 18- 20 minutes.
Decorate your cupcakes with Chocolate ganache . (optional)


Leichte Schokomuffins 

Zutaten (12 Muffins)


1 Tasse Mehl, gesiebt
1/2 Tasse dunkler Kakao
1/3 Teelöffel Backpulver
1/3 Teelöffel Natron
3/4 - 1 Tasse Zucker (nach Geschmack)
1 Ei
1 Päckchen Vanillezucker
Eine Prise Salz
3 Esslöffel Öl (1/4 Tasse)
3 Esslöffel Milch (1/4 Tasse)
1/2 Tasse warmes Wasser

Zubereitung:

Backofen auf 180°C vorheizen
Muffinform mit papierformen auslegen.
Mit den Schneebesen des handrühgerätes Ei, Vanillezucker,Öl, Milch,Wasser verrühren.
Die trockenen Zutaten ,Mehl,Kakao Salz,Backpulver & Natron zugeben & glattrühren.
Die papier formchen mit den teig füllen.
Im backofen ca. 18-20 minuten backen.
Mit Schokoganache dekorieren.


كب كيك الشكولاتة القليل السعرات 

المكونات : ١ كوب دقيق / ١/٢ كوب كاكاو / ١/٣ ملعقة صغيرة بيكنج بودر / ١/٣ ملعقة صغيرة بيكنغ صودا / ١ بيضة / بكت فانيليا  ١ كوب سكر  // ذرة ملح / ٣ ملاعق كبيرة زيت نباتي / ٣ ملاعق كبيرة لبن / ١/٢ كو ماء دافئ 

الطريقة : حضري صينية الكاب كيك وضعي فيها ورق الكاب كيك
سخني الفرن على ١٨٠ درجة
بالمضرب الكهربائي، اخلطي البيضة والفانيليا والزيت واللبن والماء جيداً، ثم ضيفي المكونات الجافه ثم اخلطي جيداً. 
وزعي الخليط بالتساوي بين ال-١٢ ورقة كب كيك ثم ادخلي الصنية في الفرن لمدة حوالي ١٨-٢٠ دقيقة  
زييني الكاب كيك بجناش الشكولاتة (إختياري) 



2 comments: