I was in a restaurant that prepares your food in front of you, I ordered this pasta dish (I don't remember its name) & I saw how they do it & I did it today & was amazing! very fast, contains many flavours, rich in ingredients, somehow healthy & vegetarian (for vegetarian lovers), this is how it's made.
Ingredients: (for 4)
300 gm Pasta of your choice.
2 Tablespoons Olive Oil
3 cups vegetable stock
200 gm sour cream
3 Tablespoons Tomato juice or 1 table spoon tomato paste
1 Zucchini (washed & sliced)
150 gm frozen Spinach & thawed (or fresh)
100 gm Mushroom (sliced)
100 gm sliced Paprika
2 Tomatoes (cut in cubes)
2 Table spoons chopped parsley
2 Tablespoons chopped Basil
Preparation:
*In a large skillet over the heat put Olive Oil, sliced Zucchini, Paprika ,Mushrooms, Spinach & Tomatoes.
*Stirr for few minutes (3-4 minutes) then add the 3 cups of vegetable stock, Sauer cream & Tomato juice, wait till it boils then turn off the heat.
* During preparation of the Pasta Sauce, boil the Pasta according to the instructions & drain it ,then add directly to the Sauce.
* Add the freshly chopped herbs & serve!
*Enjoy this dish alone or with chicken or meat!
Sauerrahm-Vegetarische Pasta
Zutaten: (für 4):
300 g Pasta Ihrer Wahl.
2 Esslöffel Olivenöl
3 Tassen Gemüsebrühe
200 g Sauerrahm
3 Esslöffel Tomatensaft (passierte Tomaten) oder 1 Esslöffel Tomatenmark
1 Zucchini (gewaschen und in Scheiben geschnitten)
150 g gefrorene Spinat und aufgetaut (oder frisch)
100 g Pilze (in Scheiben)
100 g in Scheiben Paprika
2 Tomaten (geschnitten in Würfel)
2 Esslöffel gehackte Petersilie
2 Esslöffel gehackte Basilikum
Zubereitung:
*In einer großen Pfanne auf den Herd Olivenöll, Zucchini, Paprika, Champignons, Spinat und Tomaten geben & ca. 3-4 minuten rühren.
*Gemüsebrühe,Saure sahne, Tomaten saft zufügen & zum kochen bringen & vom Herd nehmen.
*Die Pasta kochen & vom Wasser abtropfen dann direkt in der Soße geben & rühren.
*Die frische kräuter geben & sofort servieren.
* Fleisch passt dazu oder einfach allein essen!
مكرونة بالخضروات والكريمة الحامضه
المكونات: ٣٠٠ جم مكرونة من اختيارك / ٣ ملعقة زيت زيتون / ٣ ملعقة عصير طماطم أو ١ ملعقة صلصة طماطم / ١ كوسة مغسولة ومقاطعة شرائح / ١٠٠ جم مشروم مقطع شرائح / ١٥٠ جم سبانخ مجمدة وسائحة أو طازجة / ١٠٠ جم فلفل ألوان مقطع
شرائح /٣ أكواب شوربة خضار / ٢٠٠ جم كريمة حامضه أو زبادي / ٢ ملعقة كبيرة بقدونس مفروم /٢ ملعقة كبيرة ريحان مفروم
2 طماطم مقطعة قطع صغيرة
الطريقة :
في طاسة كبيرة على النار ضيفي زيت الزيتون، الكوسة،السبانخ، المشروم، الطماطم مكعبات وقلبيها حوالي ٣-٤ دقائق ثم*
ضيفي شوربة الخضار والكريمة الحامضه وصلصة الطماطم ثم قلبي حتى يصلوا لدرجة الغليان ثم اطفي النا*
اسلقي المكرونة وسفيهة من الماء وضعيها مباشرةً في الصوص ثم ضيفي البقدونس والريحان المفري وقلبي جيداً*
قدميها مع الفراخ أو اللحمة أو تؤكل بدون لحوم *
Absolutely delish! but 3 cups stock will be absorbed well?
ReplyDeleteThanks Niso, They are absorbed very well, but if you eat it directly as I said you will have a nice sauce (I love it drowning in the Sauce)
Deletei think it is the method of al mibakbah ( pasta of libya )
ReplyDeleteMaybe Eman, I don't know the name you have mentioned!
DeleteHmmmm klingt sehr lecker!Ich werde es gleich ausprobieren, nur mit etwas weniger Brühe, weil ich es nicht ganz so saucig mag ;) Danke für dieses schöne vegetarische Rezept!
ReplyDeleteDanke Aida :)
Deleteروووووعة
ReplyDeleteروووووعة
ReplyDelete