Pages

Tuesday, January 15, 2013

German Rolled Beef. Rinderrouladen. شرائح اللحم الملفوفة


This is a delicious German meat dish made of thin slices of meat steak. There are many options for the filling inside & the sauce, I made it a very easy way, hope you all try it because it is really delicious!
you can serve it with Rice or Pasta, but I made it with Potatoes to be a typical German dish !



Ingredients: (for 4-6 )

8 Thin Beef slices (the slice is nearly 150 gm)
1/4 cup Mustard
2 Onions
8-12 Thin Pastrami slices ( Turkish thinly sliced spiced meat)
3 Tablespoons Oil
1 Tablespoon Tomato paste
3 cups Beef stock
1/3 cup milk
2 Teaspoons starch
Salt & Pepper

Preparation:

*Slice on onion & finely chop the other onion.
*Spread Mustard, Pastrami , Onion slices on each slice of meat.
*Sprinkle some Salt & Pepper.
*Roll the meat & secure with a wooden or metal sticks or toothpicks.
*In a Sauce pan add Oil & add the Beef rolls & fry them to brown them from each side.
*Remove the rolls & add the chopped Onion to the frying Oil & stirr for few moments then add the Beef stock & Tomato paste & the meat rolls.
*wait till the stock boils & reduce the heat & leave to simmer for 1-1 1/2 hours till the meat is tender.
*after the meat has been cooked , dissolve starch in milk & add it to the stock & wait till it reaches the boiling point & thickens then turn off the heat & add Salt & Pepper according to taste & serve.


Spread Mustard, Pastrami & Onions on each side of the meat.
Mit Senf bestreichen & Pastrami & Zwiebeln  verteiln


Rinderrouladen

Zutaten: (4-6)

8 Rinderrouladen (die Scheibe ist ca. 150 gm)
1/4 Tasse Senf
2 Zwiebeln
8 -12 Pastrami Scheiben (Türkisch dünn geschnitten gewürztem Fleisch)
3 Esslöffel Öl
1 Esslöffel Tomatenmark
3 Tassen Rinder brühe
1/3 Tasse Milch
2 Teelöffel Stärke
Salz & Pfeffer

Zubereitung:

*1 Zwiebel in scheiben schneiden & die andere fein würfeln
*Rouladen mit Salz & Pfeffer würzen & mit senf bestreichen & Pastrami & Zwiebel verteilen (Im Foto)
*Rouladen aufrollen & mit rouladennadeln oder holzspießchen feststecken.
* Öl in einem Bräter hitzen & Rouladen darin rundherum braun anbraten & Heraus nehmen.
*Die würfelte Zwiebel im Bräter geben & kurz anbraten. Brühe & Tomatenmark einrühren.
*Rouladen wieder in den Bräter geben & ca. 1- 1 1/2 stunde schmoren.
*Stärke & Milch verrühren & in den Brätter geben , aufkochen & 3 minuten köcheln.
*Mit Salz & Pfeffer abschmecken.




شرائح اللحم الملفوفة 

هذا طبق ألماني شهير جداً يطبخ بطرق مختلفة و بحشوات مختلفة ،لكن الطريقة واحدة ومن الممكن الابتكار في حشو اللحم،ممكن الحشو بالسبانخ أو الكرنب أو السلامي 

المكونات: ٨ شرائح لحم طويلة ،كل شريحة حوالي ١٥٠ جم / ٢ بصلة / ٨ شرائح كبيرة بسطرمة / ١/٤ كوب مستردة / ٣ ملاعق زيت / ٣ أكواب مرق دجاج / ملعقة صلصة طماطم / ١/٣ كوب لبن /٣ ملاعق صغيرة نشا أو دقيق / ملح وفلفل

الطريقه : قطعي بصلة شرائح والاخرى إفرميها ناعم. 
افردي شرائح اللحم وادهني سطحها بالمستردة وداعي شرائح البسطرمة والبصل
لفي اللحم وإغلقيه من الجهتين بخلة الأسنان  
ضعي الزيت في حلة وسخنيه ثم ضعي فيه لفائف اللحم وحمريه على كل وجه ثم ارفعيه من الحله   
ضعي البصلة المفرومة في نفس الزيت وحمريه قليلاً ثم ضعي مرقة اللحم وصلصة الطماطم ثم ضعي لفائف اللحم في المرقة مرة أخرى لمدة حوالي ساعة إلى ساعة ونصف حتى تمام النضج
بعد تمام النضج اخلطي اللبن مع النشا وضعيهم في الحلة ثم انتظري حتى الغليان وحتى يصبح الصوص سميك ثم قدميها مع الرز أو 
المكرونة أو البطاطس


No comments:

Post a Comment