Pages

Tuesday, February 19, 2013

Yeast Apple Cake . Apfelschnitten. كيك الخميرة بالتفاح

 This a delicious German Apple Cake made of yeast dough, it's so delicious & you can make it only with Apples or Apples & Blueberries or with any other fruits.

Ingredients:


The dough :

250 gm Flour (nearly 1 3/4 Cups)
1 Egg
3 Tablespoons Sugar
1 Teaspoon Yeast
125 ml warm Milk
30 gm melted Butter

Topping:

2 Packets Vanilla pudding powder (37 gm each)
2 Cups Milk
Sugar (according to taste)

1 Kg Apples
3 Tablespoons Apricot jam for the glaze
Optional : Blueberries & roasted Almonds

Preparation:

*Knead the dough ingredients with hands or better with a kitchen machine for around 7 minutes.
Leave the dough in a warm place to double in size (around 1 hour).
Roll out the dough in a rectangular form (30 X 20 cm).

*Prepare the Pudding by following the instruction on the packet. but you will add less Milk to make the pudding very thick. (2 packets Pudding+ 2 cups of Milk)

*Spread the pudding over the dough & leave it for 10 minutes to rest.

*Peel Apples & cut them into small cubes & spread them over the pudding layer.
*Enter a preheated oven (180°C) for around 20-25 minutes.
* Remove from oven & Add some roasted almonds &  Blueberries.
*Heat the apricot jam in microwave & brush the Apple cake with it to give it a nice glaze.


 كيك الخميرة بالتفاح 

المكونات : العجينة : ١ ٣/٤ كوب دقيق / ملعقة صغيرة خميرة فورية /  ٣ ملاعق كبيرة سكر / ذرة ملح / ١ بيضة / ٣٠ جم زبدة مذابة / ١٢٥ مل لبن دافئ
الحشو : ٢ باكت بودنج الفانيليا البودرة ( الكيس الواحد حوالي ٤٠ جم )  / ٢ كوب لبن / سكر حسب الرغبة 
كيلو تفاح مقشر ومقطع مكعبات كبيرة + توت أزرق (أو فراولة للزينة) + لوز مقشر ومحمص +

(الطريقة : تعجن مكونات العجين بالبيد وتترك في مكان دافئ حتى تتضاعف في الحجم ( حوالي ٤٥ دقيقة 
افردي العجينة في صنية مربعة كبيرة , ثم حضري البودنغ عن طريق تسخين اللبن مع البودنغ مع التقليب المستمر على نار متوسطة حتى يصبح سميك جداً (يضاف سكر حسب الرغبة ) ثم افردي طبقة البودنغ فوق العجين  
رصي التفاح على سطح البودنغ وادخلي الصنية فرن متوسط الحرارة مسخن مسبقاً  حوالي ٢٥ دقيقة ، ثم انثري التوت الأزرق واللوز على السطح وادهني السطح بمربى المشمش حتى تعطيها لمعة وقدميها مع صوص الفانيليا 


2 comments:

  1. This is real beauty!!! I am in loveee with it!!

    ReplyDelete
  2. Hey,

    sehr schön. Apfelkuchen geht doch immer. Echt süss dein Blog

    LG von Frau Bunt kocht

    ReplyDelete