Tuesday, February 26, 2013

Potato Cheese cream Soup. Kartoffeln-Käse-Creme Suppe. شوربة البطاطس بالجبنة والكريمة


This is a very easy & delicious Soup, Ideal for those cold winter nights!



Ingredeints: (4 servings)

750 gm Potatoes
1 Onion
1 Celery stick cut in cubes
2 Tablespoon Butter
3 Cups Chicken or vegetable stock
100 gm grated Gouda cheese
4 Tablespoons cream
Salt,Pepper & Thyme.

Preparation:

Peel Potatoes & wash them & cut into cubes.
In a skillet over medium heat add Butter & Onion & fry the onion till golden & soft.
Add Stock, Potatos & the Celery cubes & cook for 20 minutes over medium-low heat.
Add Gouda & Cream & stirr till cheese ismelted.
Take away from heat & Puree with a hand mixer.
Add Salt, Pepper & Thyme according to taste.
Serve with bread & garnisch with scallions.







Kartoffeln-Käse-Creme Suppe


Zutaten: (4 personnen)

750 gm Kartoffeln
1 große  gehackte Zwiebel
1 Selerie stange im würfel geschnitten
2 EL Butter
3 Tassen Brühe 
100 gm grebiebe Gouda
4 EL Sahne
Salz,Pfeffer & Thymian

Zubereitung:

Kartoffeln schälen,waschen & würfeln.
Butter & die gehackte Zwiebel in einem Topf auf dem Herd geben & bei mittlere Hitze unterrühren glasig anbraten.
Brühe,Sellerie & Kartoffel geben & Suppe bei mittlere Hitze ca. 20 minuten kochen.
Gouda & Sahne geben & in der Supper auflösen.
Vom Herd nehmen & mit dem Handmixer Pürieren.
Mit Salz,Pfeffer & Thymian abscmecken & frühling Zwiebel garnieren .
Mit Brot servieren.



شوربة البطاطس بالجبنة والكريمة 

المكونات : ٧٥٠ جم بطاطس / ١ بصلة كبيرة مبشورة / ١ عود كرفس / ٢ ملعقة كبيرة زبدة / ٣ أكواب شوربة / ١٠٠ جم جبنة جودة مبشورة / ٤ ملاعق كبيرة كريمة / ملح وفلفل و زعتر

الطريقة : في حلة على نار متوسطة ضعي البصلة المبشورة والزبدة وقلبي حتى تصفر البصلة. 
قشري  البطاطس واغسليها وقطعيها مكعبات ثم أضيفيها للحلة وضيفي الشوربة والعود الكرفس المقطع مكعبات ثم اتركيها على نار وسط أو هادئة حوالي ٢٠ دقيقة ثم ضيفي الجبن والكريمة ثم دوبيهم وارفعي الحالة من النار واضربي خليط الشوربة بالهاند مكسر (الخلاط الكهربائي ) حتى تصبح خليط ناعم 
ضيفي ملح والفلفل وزعتر حسب الطلب وقدميها مع الخبز الطازج  

4 comments:

  1. I love potato soup! I hated soups as a kid, but potato soup has always been an exception. And I have never added cheese to it. I think it's a brilliant way to make it even richer. I will try this next time. And I love your pics with those cute little loaves of bread in the background :-)

    ReplyDelete
  2. This looks so delish ! Love the pics too :)

    ReplyDelete