Pages

Tuesday, September 24, 2013

Cinnabon. Zimtschneken. السنابون (حلقات القرفة )



Cinnabon is an amazing dessert that I & my family love, I prefer it with Caramel Sauce instead of the cream cheese one, This is the recipe that I always use & it's always perfect & the whole family loves it too! I hope you try it & give me your feedback.

Ingredients:


For the Dough: (makes 12 Cinnabons)

400 gm Flour (3 & 1/2 cups)
1 Packet of instant Yeast (8 gm)
1 Egg
75 ml melted Butter
1 Cup (250 ml) warm Milk
2 Tablespoons Sugar
A pinch of Salt

The Filling:

50 gm melted Butter
3 Tablespoons Sugar
2 Teaspoons ground Cinnamon
Some Walnuts or Pecans (crushed in small pieces ) (Optional)

Caramel Sauce:

Recipe here : http://drolacooks.blogspot.de/2013/09/caramel-sauce-karamellsoe.html

Preparation:

Mix all Dough ingredients & keep it a warm place till it doubles in size (nearly 1-2 hours)
Roll out your dough in a rectangular shape & brush with melted Butter & sprinkle the Sugar & Cinnamon & Walnuts.
Roll out the dough Again after adding the filling ingredients.
Start Rolling the dough from the long side of the rectangle while pressing alittle bit with your hands.
Cut the rolled dough into 12 equal pieces.
Place them in a lightely buttered Form , Cover them & leave to rest for 15 minutes.
Preheat your Oven to 200 °C & Enter Cinnabons & Bake for nearly 20 minutes till they are Golden Brown in Color.

Serve while warm with Caramel Sauce.



After rolling your dough, I make some marks to cut into equal sized pieces & place in a buttered tray with some space in between.



Zimtschneken

Zutaten:

Für den Teig:

400 g Mehl
1 packet Trockenhefe
1 Ei
75 g geschmolzen Butter
250 ml Warmer Milch
2 EL Zucker
Eine priese Salz

Die Füllung:

50 gm geschmolzene Butter
3 EL Zucker
2 TL Zimt
Grob gehackt Walnuss (optional)

Karamellsoße:


Zubereitung:

Alle Teig Zutaten mit der Hand oder Mixer verkneten.
Im warme Ort lassen (ca. 2 Stunden).
Ausrollen zu einem grossen Recheck & mit der Butter beschtreichen & mit Zucker & Zimt & Nüße besreuen.
Von der längeren seite aufrollen & in ca 2cm dicke scheiben schneiden.
in eine gefettete Backform legen mit ca. 2 cm abstand.
ca. 15 minuten in warmen ort lassen.
Backofen auf 200°C vorheizen & Zimtschnecken ca. 20 minuten Backen.
Karamel Soße über die warmen rolls tröpfeln.



السينابون 


المكونات :
للعجينة : ٤٠٠ جم دقيق (حوالي ٣ ونصف كوب ) /١ بيضة / ٧٥ جم زبدة ذائبة / ٢٥٠ مل لبن دافئ / بكت خميرة فورية  / ٢ ملعقة كبيرة سكر / ذرة ملح 

الحشو : ٥٠ جم زبدة ذائبة / ٣ ملاعق كبيرة سكر / ٢ ملعقة صغيرة قرفة / عين الجمال المجروش خشن ( إختياري

الصوص : صوص الكراميل : الوصفة هنا 

الطريقة :
 اخلطي جميع مكونات العجين باليد أو المضرب الكهربائي حتى تحصلي على عجين طري غير ملتصق باليد و اتركيه في مكان دافئ حوالي ساعتين حتى يتضاعف في الحجم 
افردي العجين على سطح به دقيق حتى تحصلي على مستطيل ، ثم افردي الزبدة الذائبة على المستطيل و رشي السكر المخلوط بالقرفة ثم رشي عين الجمل المجروش ثم افردي مرة أخرى فرد خفيف بالنشابة .  
ابدئي بلف العجين من الضلع الأطول للمستطيل حتى تحصلي على رول طويل وإتغطي قليلاً بيديكي.
اقطعي الرول إلى ١٢ قطعة نفس الحجم حوالي ٢ سم السمك و رصيه في صينية مدهونة بالزبدة واتركي مساحات مبين كل رول والأخرى ، ثم اتركيها مغطاه لفترة ١٥ دقيقة في مكان دافئ 
افتحي الفرن على ٢٠٠ درجة وادخلي السينبون حوالي ٢٠ دقيقة أو أكثر حتى تمام السواء وحتى يصبح اللون ذهبي
قدميها دافئة بعد تغطيتها بصوص الكراميل  

No comments:

Post a Comment