Pages

Saturday, December 14, 2013

Chicken Mushroom cream Soup. Hühner cremesuppe mit Champignon.




Cream Chicken-Mushroom Soup is my first Choice for Soup for any guest invitations at home ! It's easy & I love it! I also have it with Bread & Salad sometimes for Lunch, as it's a complete & rich meal .
You can also add some vegetables to it & it will turn out to be even more delicious!

Ingredients: (for 4 servings)


400 gm Chicken breast fillet
4 Cups chicken broth (or Water)
200 ml cooking cream
1 celery stick
4 cardamom cloves
2 Bay leaves
1 Finely chopped Onion
200 gm Mushrooms (in cans or fresh)
3-4 Tablespoons Starch (or Flour)
Salt & Pepper according to taste

Preparation:

Wash Chicken breasts well & cut them into small cubes.
In a Sauce pan over medium-high heat add the Chicken Broth , Chicken cubes  , chopped Celery, Cardamom ,Onion & Bay leaves & wait till it boils.
Reduce the heat & leave to cook for 15 minutes.
Remove the Cardamom cloves, Bay leaves & Celery stick.
Add the Mushroom & stirr & leave it for 5 more minutes.
Dissolve the Starch in the cream & add to the Soup, Stirr till it reaches the boiling point & thickens.
add Salt & Pepper according to taste.

Tips:

* If you want to add Vegetables (as in picture) you can add it after 15 minutes with Mushrooms & leaave it to cook for around 10 minutes before adding the Cream.

* You can controll the thickness of your Soup by adding more Starch if you want it thicker, or more Water & less Starch if you want it watery.


Hühner cremesuppe mit Champignon

Zutaten (für 4 )

400 g Hähnchenbrustfilet
4 Tassen Hühnerbrühe (oder Wasser)
200 ml Sahne
1 Selleriestange
4 Kardamom
2 Lorbeerblätter
1 fein gehackte Zwiebel
200 g Pilze (in Dosen oder frisch)
3-4 Esslöffel Stärke (oder Mehl)
Salz & Pfeffer nach Geschmack

Zubereitung:

Hähnchenbrust waschen und in kleine Würfel schneiden.
In einem Topf bei mittlerer-hoch Hitze  Hühnerbrühe, Hühner stück, gehackte Sellerie, Kardamom, Lorbeerblätter und Zwiebel geben bis die gekocht ist.
Die hitze reduzieren und für 15 Minuten kochen lassen.
Die Kardamom , Lorbeerblätter und Sellerie-Stange entfernen.
Die Pilze (Champingon) geben, umrühren und  für 5 Minuten kochen lassen.
Die Stärke in der Creme auflösen und in die Suppe geben, aufrühren, bis die Suppe dick ist.
Salz & Pfeffer hinzufügen nach Geschmack.

Tipps:

* Wenn Sie Gemüse (wie im Bild) hinzufügen möchten, Sie Können Die Gemüse mit Champignons zufügen & ca. 10 minuten kochen lassen.

* Sie können die Dicke der Supper kontrollieren, durch zugabe von mehr oder weniger Stärke.

Creamy & delicious!
Cremig & Lecker!

Another variant with Vegetables.
Andere Variante: mit Gemüse.
This recipe was published in Magnificent Magazine page 92 : http://de.scribd.com/doc/184857196/wedding-issue-2013

No comments:

Post a Comment