Pages

Thursday, December 20, 2012

Lemon Chicken. Zitronen-Hähnchen. فراخ بالليمون والروزماري


Yesterday I was reading some Chicken poems ( I found them by coincidence & never thought there were poems for chicken!!) & I decided to do a Chicken for dinner!! My favourite source of protein is chicken as I'm not a meat nor fish lover!! so I marinaded this lovely Chicken in Lemon & Rosemary & roasted it the second day & it was tender & juicy, exactly the way I love it! Hope you all try it because this recipe is really worth a try!!


Ingredients : ( serves 4 )

1 medium sized Chicken (1.3- 1.5 Kg)
2 Lemons
2 Branches of Rosemary
1 Tablespoon Oil
Salt & Pepper
Scallions (optional)
1/2 cup boiled Water

Preparation:

Marinade your chicken in Salt, Pepper, finely chopped Rosemary , Oil ,the juice of 1 Lemon & Scallions.
Leave your Chicken in the marinade at least 6 hours or for best results, overnight.
Preheat your oven to 200 °C.
Stuff your Chicken with some Rosemary & 1/2 a lemon cut into small cubes.
In a Casserole, put your chicken on its back , add 1/2 a cup of boiling Water & add to the water 1/2 sliced Lemon & enter the oven for around 50 minutes.
every 10 minutes pour the juices coming out of the chicken onto the chicken breast.
Serve with Rice or Potatoes.



Zitronenhänchen

Zutaten:

1 Brathuhn (ca. 1.3-1.5 kg)
2 Rosmarinzweige
2 Zitronen
1 EL Öl
Salz & Pfeffer
2 Frühlingszwiebel (optional)
1/2  Tasse kochendes Wasser

Zubereitung:

Das Huhn mit gehackte Rosemarien , Saft von 1 Zitrone, Öl, Salz & Pfeffer marieneren. (ca. 6 stunden)
1/2 Zitrone in kleine stucke würfeln & mit etwas Roasmarien ins Huhn füllen.
Backofen auf 200°C vorheizen.
Das Huhn in einer Bräter legen (Das Brust nach oben) & 1/2 tasse kochendes Wasser + 1/2 Zitrone in scheiben angießen.
Im backofen ca. 1 Stunde geben & mit bratsaft alle 10  minuten übergießen.
Mit Reis oder Kartoffelen servieren.


الفراخ المشوية في الفرن بالليمون والروزماري 

هذه الوصفة سهلا جداً ومثالية في العزائم لأن من الممكن تحضيرها اليوم السابق ثم الشوي في اليوم التالي. ستملأ المنزل برائحة الليمون والروزماري الجميلة.  والفراخ من الداخل تكون طرية ولذيذة جداً

المكونات : ١ فرخة حوالي كيلو ونصف / ٢ ليمونة كبيرة / ٢ فرع روزماري / 1 ملعقة كبيرة زيت / ملح وفلفل / بصل أخضر مقطع ( إختياري ) / ١/٢ كوب ماء مغلي. 

الطريقة : تبيل الفرخة بالملح والفلفل وعصير ليمونة واحده وروزماري مقطع رفيع وزيت  
قطعي ١/٢ ليمونة مكعبات و إحشيه مع روزماري بداخل الفرخة 
تترك حاول ٤-٦ ساعات (الأفضل طوال الليل )
سخني الفرن على ٢٠٠ درجة (فرن متوسط ) واحضري صينية الفرن وضعي ١/٢ كوب ماء مغلي + ١/٢ الليمونة البقية مقاطعة شرايح وضعي الفرخة على ظهرها ثم ادخليها الفرن حوالي ساعة  (ليس أكثر) ، وكل ١٠ دقائق تقريباً اسقي الفرخة بالعصير الخارج منها .
تقدم مع الارز أو البطاطس المشوية في الفرن

10 comments:

  1. Lulu,el chicken dee mozza aaaakher 7aga :)I do it the same way,teslam edeeky ya habibi <3

    ReplyDelete
  2. loooooooooooooool :D Thanks Naglaaa :)

    ReplyDelete
  3. mmmhhh!!!! I have to try this recipe dear Ola!! Especially since I got my own lemon tree which has organic lemons :)
    I'm like you! Chicken is my all time favorite too...even though I do love fish too - but only the boneless one's ;)
    Thank you for the lovely recipe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sweeet Birgit for your always encouraging comment :)

      Delete
  4. Das sieht köstlich aus! Danke für das Rezept :)

    ReplyDelete
  5. loulou, made it the day before yesterday....GREAT!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Didn't shoot it unfortunately!!! don't know why my chicken didn't look appetizing!!

      Delete
  6. it was tender ,juicy & full of flavour.(I believe rosemary has an intense flavor that

    enhances the chicken).The perfect Roast Chicken!

    ReplyDelete