Pages

Monday, December 17, 2012

Vanillekipferl . Vanilla Crescents . بسكوت الفانيليا الهلالي الشكل


It's Cookies week!! It's always fun to do them with kids! I have to send Cookies with the kids to School & Kindergarten for Christmas celebrations, they love any type of homemade Cookies, & they love it more when they mess things with me in the Kitchen :)
In weekend, we made "Vanillekrpfel" This is a typical German Christmas Cookies made of Almonds & they are crescent in shape & sooo yummy!! It's fun & easy in preparation, they remind me of the snakes we used to do with clay when we were young, you make a lot of snakes while doing the Vanillekipferl !!! I packed some in small bags that you can give to friends or neighbours, In Germany, Cookies are a very nice Christmas gift :)

Here we go with the easy recipe!

Ingredients : (makes 60)

250 gm Flour (nearly 1 1/2 cups)
2 Packets on Vanilla
85 gm Powdered Sugar (nearly 3/4 Cup)
100 gm finely ground Almonds (nearly 3/4 Cup)
A Pinch of Salt
200 gm Margarine (or Butter)
Powdered Sugar for Coating

Preparation:

Preheat your Oven to 175 °C.
Mix Dough ingredients (except the Coating Sugar) & knead very well with the hands.
Take a part of the dough & roll it with your hands on a working surface making a Snake with a finger sized thickness.
Cut your roll into 5 cm long pieces.
Bend the rolled pieces to make a crescent shape trying to make the edges a little bit pointed (as Shown in pictures)
Put your small crescents over Parchement paper over a baking tray with good spacing between each Cookie as they grow a little in size after baking.
Enter the preheated Oven for 15-20 minutes.
Sprinkle powdered Sugar immediately after coming out of the Oven.
Roll the dough into finger sized roll then cut into 5 cm long parts & make crescent shapes with a pointed edge.

*Aus dem Teig, fingerdicke Rollen formen, & in 5cm lange kipferel formen.
اصنعي بالعجينة لفة في حجم الاصبع ثم قطعيها لقطع  ٥ سم  ثم اصنعي شكل الهلال بيديكي*

You can Put some in small gift bags & give them to friends as Christmas presents.

*Du Kannst diese Kipferl als Weinachtsgeschenk geben.

من الممكن رص البسكوت في أكياس هداية و اعطائها للاطفال أو الأقارب و الأصدقاء في الأعياد*




Vanillekipferl

Zutaten: (60 Kipferl)

250 g Mehl
2 Päckchen Vanillezucker
85 g Puderzucker
eine priese Salz
100 g gemahlene Mandeln
200 g Margarine

Puderzucker zum bestäuben

Zubereitung:

Backofen auf 175°C vorhizen.
Alle zutaten (außer die Puderzucker zum bestäuben) zu einem glatten Teig verkneten.
Aus dem Teig fingerdicke rollen formen, dann in ca. 5 cm lange rolle schneiden. & Kripfel formen.
Auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech geben.
Im Ofen für ca. 15-20 minuten Backen.
Vom Backofen nehmen & mit Puderzucker bestäuben.

 بسكوت الفانيليا الهلالي الشكل

هذا البسكوت مشهور جداً في ألمانيا و يخبز أيام الكرسماس (حيث أن الكريسماس هو موسم خبز البسكوت والكوكيز في أوربا كما في مواسم الأعياد ببلدنا العربية ) 

المكونات : ٢٥٠ جم دقيق (حوالي كوب ونصف ) /ذرة ملح / ٢ باكت  فانيليا / ٨٥ جم سكر بودرة (حوالي ٣/٤ كوب) / ١٠٠ جم لوز مطحون / ٢٠٠ جم زبدة أو مارجرين / سكر بودرة للرش على البسكوت بعد الخبز

الطريقة : تخلط جميع مكونات البسكوت جيداً (بدون السكر البودرة للتزيين
اصنعي بالعجينة لفة في حجم الاصبع ثم قطعيها لقطع  ٥ سم  ثم اصنعي شكل الهلال بيديكي
رصي البسكوت على ورق زبدة وإدخليه فرن مسخن مسبقاً على ١٧٥ درجة لمدة ١٥-٢٠ دقيقة .
رشي السكر البودرة على البسكوت وهو ساخن بعد الخروج من الفرن.

7 comments:

  1. I love them... Love cookie time too :))

    ReplyDelete
  2. Thanks Noha, always first comment :)

    ReplyDelete
  3. Remember them well from my time in Austria/Germany and will make them this Christmas as well .... I use a sachet of Vanilla (Vanillezucker) into the Puderzucker zum bestäuben - tastes even more intensiv ;-)
    Or..alternatively just use some Puderzucker flavoured with real Vanilla-Bean.

    Looks divine Ola!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanksss Birgit for the tip, next time I'll add vanilla to the coating sugar.

      Delete
  4. please ola answer me quickly i need to do it today
    is there any eggs or any other liquid components?

    ReplyDelete
  5. This cookie recipe was easy and the results were delicious.I made it with my son & when he tried the first one he asked me to do another batch,thanks a lot!

    ReplyDelete