Pages

Sunday, October 20, 2013

Beef Soup with vegetables. Gulaschsuppe . شوربة اللحم بالخضروات


It's cold already & it's Soup season :) This is my favourite Beef Soup recipe, you can use The vegetables & Herbs you prefer according to your taste.



Ingredients: (serves 4 )

500 gm Beef cut into small cubes.
2 Onions finely chopped
1 Table Spoon Butter
1 Table Spoon Oil
1 Table Spoon Tomato paste
2 Bay leaves
4 Cardamoms
5 Cups Beef Stock (or Water)
+ Vegetables: 2 Potatoes, 2 Carrots, 1 Zucchini, 1 Paprika All cut in small cubes
Salt & Pepper to taste

Preparation:

In a pot over high heat add the Butter & Oil & meat & fry very well till the meat cubes are brown from each side.
Then add the chopped Onion & stir till it's soft ,then add the Beef stock, Tomato paste, Bay leaves,Cardamoms & reduce the heat & leave it to cook for 1 hour.
After 1 hour add the vegetables & leave to cook on low heat for another 30 minutes.
Add Salt & Pepper according to taste.



Gulaschsuppe mit Gemuse

Zutaten : ( für 4 )

500 g Rindergulasch
2 Zwiebeln fein gehackt
1 Esslöffel Butter
1 Esslöffel Öl
1 Esslöffel Tomatenmark
2 Lorbeerblätter
4 Kardamoms
5 Tassen Rind Brühe (oder Wasser)
+ Gemüse: 2 Kartoffelen , 2 Karotten, 1 Zucchini, 1 Paprika alle in kleine Würfel geschnitten
Salz & Pfeffer zum abschmecken

Zubereitung:

Rindergulasch in Butter & Öl scharf anbraten.
Zwiebel zugeben & kurz rösten.
Mit Brühe gießen. Lorbeerblätter, Kardamoms und Tomatenmark zufügen und mit aufgelegtem Deckel ca. eine Stunde  schomren.
Die Gemüse in die Suppe geben & weitere 30 minuten garen.
Mit Salz & Pfeffer abschmecken.



شوربة اللحم بالخضروات 

المكونات ( ٤ أفراد ) : ٥٠٠ جم لحم بقري مقطع مكعبات صغيرة / ٢ بصلة متوسطة مقطعة مكعبات / ملعقة كبيرة زبدة / ملعقة كبيرة زيت / ملعقة كبيرة معجون طماطم / ٥ أكواب مرقه لحم (أو ماء ) / ٢ ورقة لورا / ٤ حبات حبهان / خضروات مقطعة مكعبات : ٢ بطاطس ، ٢ جزر، ١ كوسة، ١ فلفل أخضر  / ملح وفلفل 

الطريقة : في حلة على النار ضيفي الزبدة والزيت وسخنيهم ثم ضيفي اللحم و حمريه حتى يصبح بني من كل الجوانب ، ثم ضيفي البصل وقلبي حتى يذبل ثم ضيفي أكواب المرقة وورق اللورا ومعجون الطماطم ثم اتركي اللحم على نار هادئة حوالي الساعة 
بعد ساعة ضيفي مكعبات الخضروات و اتركيها تطهى على نار هادئة نصف ساعة أخرى . ضيفي الملح والفلفل حسب الرغبة 


No comments:

Post a Comment