Pages

Thursday, October 24, 2013

Chocolate Semolina pudding. Schoko-Grießbrei . بودينج الشكولاتة بالسميد


I'm in love with anything with Chocolate, so I made this double Chocolate Semolina pudding & it's so easy & worth a try!

Ingredients (serves 4) :


500 ml Milk
3-4 Tablespoons Sugar
3 Tablespoons Semolina
1 Packet Vanilla
1 Tablespoon dark Cocoa
Chocolate ganache : http://drolacooks.blogspot.de/2013/10/chocolate-sauce-ganache-schokoladensoe.html
Some grated Chocolate to decorate

Preparation:

In a sauce pan over medium heat , add Milk, Sugar, Vanilla & Cocoa & stirr well & bring to boiling.
Add Semolina & keep stirring for around 3 minutes over medium heat till it thickens.
Remove from heat & divide the amount evenly in your Bowls.
Cool in the fridge then add the Chocolate Sauce & let it cool,the decorate with some grated Chocolate.






Schoko- Grießbrei

Zutaten:

500 ml Milch
3-4 EL Zucker
3 EL Grieß
1 EL dunkler Kakao
1 päckchen Vanillenzucker
Schokoladensoße : http://drolacooks.blogspot.de/2013/10/chocolate-sauce-ganache-schokoladensoe.html
Gerapselte Schokolade (zum dekorieren)

Zubereitung:


In einem Topf Milch, Zucker, Vanille, & Kakao geben & mit einem Schneebesen schlagen, bis alles gut vermischt ist & bei mittlerer Hitze bis zum kochen bringen.
Reduzieren Sie die Hitze , Grieß hinzufügen (auf niedreger Hitze )  & rühren für 5 Minuten(bis dick ist).
Vom Herd nehmen & in deine Gläsern oder Schäler geben.
Im Kühlschrank für ca.1 Stunde kühlen.
Schokoladensoße verteilen & noch mal kühlen (ca. 1 Stunde) dann mit gerapselteter Schokolade dekorieren.


بودينج السميد بالشكولاتة 

المكونات : ٥٠٠ مل لبن / ٣-٤ ملاعق سكر / فانيليا / ٣ ملاعق كبيرة سميد / ١ ملعقة كبيرة كاكاو خام / شوكولاتة مبشورة للتزيين / صوص الشكولاتة

الطريقة : اخلطي اللبن مع السكر والفانيليا والكاكاو حتى درجة الغليان ، ثم أضيفي السميد واخفضي درجة الحرارة ثم قلبي باستمرار حتى يصبح الخليط سميك . صبي الخليط في الأكواب و اتركيه في الثلاجة حتى يبرد ثم صبي فوقه صوص الشكولاتة و اتركيه يبرد ثم ابشري الشكولاتة فوقه للتزيين وقدميه



No comments:

Post a Comment