I made those Cookies for my Daughter's Birthday :) It was a challange for me doing Cookies with Fondant ! That was my first trial & definitely not the last ! I liked a lot how pretty the Cookies looked & I liked the idea of making such colorful & pretty Cookies !
At first I thought that Fondant Cookies were so complicated , but they actually turned to be so easy & you can prepare the Fondant shapes a day ahead of doing your Cookies, just keep it seperated from each other & kepp it in an airtight container !
Here are the tools you will need as a start , they are very simple & cheap tools!
I'll start with the ingredients for the Sugar Cookies :
Ingredients : (makes 24 medium sized Cookies)
200 gm Flour
1/2 Teaspoon Baking powder
150 gm Castor Sugar
100 gm soft Butter
1 Egg (medium)
1 packet of Vanille
A Pinch of Salt
+ 100 gm ready made Pink (or any other color) Fondant & a small amout of white Fondant
+ 1 Table spoon powdered Sugar & 1 Tablespoon Water ( for sticking Fondant to Cookies)
Preparation:
Mix all ingredients by hand till you have a smooth non-sticky dough
Because the weather is cold here in Germany, I don't need to putthe Dough in Fridge, but if you live in a hot Country ,it's better to put the dough in fridghe for 15 minutes before working.
Preheat the Oven to 180°C.
Roll out the dough between 2 layer of Parchament Paper to 6mm thickness .
Use your favourite Cookie cutter to do the shapes you like & enter the Oven for 8-10 minutes maximum.
Leave Cookies to Cool.
*Roll out your Fondant on a non-stick Silicone mat or Parchament paper.
Cut with the same Cookie cutter ( The Fondant will be slightely less in size than the Cookie size)
Mix Powdered Sugar & Water & use your brush to brush the Cookies surface then add the Fondant on top & slightly press with your finger to smooth the surface.
*Roll out some White Fondant & cut some small flowers .
Make a small groove with your Fondant small ball tool (shown in pictures) & brush it with the Sugar-Water mixture & stick the Flower to it.
* Make some tiny small pink Balls between your fingers , make another small groove in the middle of your flower with the small Ball tool & stick it in the middle of your Flower .
Roll out Dough to 6 mm thickness سمك العجينة يجب أن يكون حوالي ٦ ملي |
Basic Tools you need الأدوات الأساسية التي سوف تحتاجينها : قطاعات فوندان ونشابة مضادة للصق مخصصة للفندان |
More tools you will need ( after making a small groove in the middle of the small white flower)
سوف تحتاجون أيضاً فرشة ألوان للصق الفوندان وأدوات فوندان على شكل كرة صغيرة وسكر وماء للصق
Roll out Fondant & cut it with the same Cookie Cutter
افردي عجينة الفوندان وقطعيها بنفس قاطعه الكوكيز
Stick the Fondant hearts with the Cookie by brushing the Cookie with the Sugar & water mixture
للصقي الفوندان بالكوكيز عن طريق دهن الكوكيز بخليط السكر والماء
الكوكيز المغطاه بالفوندان
هذه الكوكيز سهلة جداً ، دائماً كنت أري كوكيز الفوندن كشيء معقد جداً ، ولكن مع تجربتي الاولى وجدته سهل جداً ورائع للاطفال لألوانه الجميلة ، سوف تحتاجين إلى بعد أصوات الفوندان الرخيصة والمتوفرة ( كما موضح بالصور ) ، ثم تستطيعي عمل أجمل كوكيز لأطفالك
مكونات الكوكيز (٢٤ قطعة متوسطة الحجم
٢٠٠ جم دقيق / ١/٢ ملعقة بكنغ بودر / ١٥٠ جم سكر / ذرة ملح / ١٠٠ جم زبدة / بيضة / فانيليا
عجينة فوندان جاهزة + ملعقة كبيرة سكر بودرة و ماء للصق الفوندان
الطريقة : اعجني جميع المكونات باليد ثم داعي العجينة في الثلاجة ربع ساعة، ثم افردي العجينة بين ورقتين زبدة
افتحي الفرن على حرارة ١٨٠ درجة
افردي العجينة فرد نسبياً سميك ( ٦ ملي ) وقطعي بلاشكال المفضلة ، وادخليها في الفرن ٨-١٠ دقائق فقط
اتركي الكوكيز بعد الخبز لتبرد ، ثم افردي الفوندان وقطعيه بنفس قاطعت الكوكيز والصقيه على سطح الكوكيز عن طريق وضع تبقى رقيقة من السكر والماء
قطعي بعض الوردات الصغيرة وعن طريق أداة الفوندان على شكل كرة صغيرة ، اصنعي حفرة صغيرة وأدهنيها بالسكر والماء لوضع الوردة فيها ، ثم اعملي حفرة ثانية صغيرة في نصف الوردة والصقي فيها كرة صغيرة بمبة بالسكر والماء
من الممكن استخدام طوابع البسكوت المصنوعه من السليكون ( في الصوره ) لطبع أشكال عديده على الفوندنت و لزقها بنفس الطريقة
The final result
النتيجة النهائيه
No comments:
Post a Comment