Thursday, September 20, 2012

Koshary


Koshary is a very traditional delicious Egyptian dish, made of brown lentils, rice, pasta, chickpeas & covered with tomato sauce & fried onions.




Ingredients: 

1 cup brown lentils
1 cup Egyptian rice
2 Tablespoons Oil
1 cup small sized pasta
1 cup chickpeas (ready made in jars)
2 chopped big onions
Oil (maybe 3 table spoons) for frying  onions 

For the Tomatoe Sauce:
2 cups tomato Sauce
4-5 Table spoons vinegar
4-5 grated garlic cloves
salt, pepper & cumin.
1 Table spoon Oil



Preparation:

Chopp 2 big onions into rings & mix it with little flour (to b crunchy) & salt & fry in oil.(you can use more Onion according to taste ) & remove from the Pot .

In the same Pot , add 1 cup washed brown lentils to 1 1/2 cups water & more Oil if needed , let them boil for 5 minutes then add the washed rice over it & another 1 1/2 cups water (or according to your rice type) & salt & reduce heat & let them cook togethr (around 20 minutes) .

Boil pasta & leave it aside.

Drain Chickpeas from jar & wash well . you can add it to the Rice-Lentil mixture to cook together in the last 5 minutes or leave it aside & serve it latter on top of your dish.

For the Sauce:

Add 1 spoon oil +garlic , stir for few minutes then add the tomato paste & 1 1/2 cups water & 4-5 Tablespoons vinegar (or less according to your taste), reduce the heat till the sauce is thick.


serving by putting the rice-lentil mixture, then pasta then sauce then chickpeas & fried onion & enjoy:) 



                                                                    Ägyptische Koshary

 Das ist eine sehr traditionelle köstliche ägyptische Gericht, der braune Linsen, Reis, Nudeln, Kichererbsen & bedeckt mit Tomatensoße und gebratenen Zwiebeln.

Zutaten:

1 Tasse braune Linsen
1 Tasse LongkornReis
3 EL Öl
1 Tasse klein Pasta (gekocht)
1 Tasse Kichererbsen (fertig produkt)
1 gehackte Zwiebel + etwas Mehl & Salz
2 EL Tomatenmark
2-4 EL Essig
3 EL Öl
4-5 Zehen geriebenen Knoblauchzehen
Salz, Pfeffer und Kreuzkümmel.

Vorbereitung:
  1 Tasse gewaschen braune Linsen+ 1 Tasse Wasser + 3 EL Öl  im Topf  auf mittelere hitze ca. 5 minuten kochen, dann den gewaschenen Reis & weiteren 1 1/2 Tasse Wasser & Salz zufügen, Hitze reduzieren und ca.  20 minuten kochen lassen.

Für die Sauce:
1 EL Öl + Knoblauch braten , dann das Tomatenmark und 1 1/2 Tassen Wasser und Essig zufügen ,die Hitze reduzieren, bis die Sauce dick ist. (ca. 10 minuten)

1 Zwiebel grob hacken & mit etwas Mehl & Salz  mischen & im ca. 2 EL Öl braten.

DeinTeller Verbereitung:
Den Reis-Linsen Mischung,dann Nudeln ,dann Kichererbsen ,dann Sauce,  am ende, Röstzwiebeln.
Guten Appetit :)


6 comments:

  1. A complete healthy deliciuous meal. Together with salad, make the perfect lunch. Love it

    ReplyDelete
  2. Ich kenne mich mit ägyptischer Küche überhaupt nicht aus, aber diese Zutaten gibt es in jedem Supermarkt, deshalb freue ich mich, dass ich das ausprobieren kann! Ich bin gespannt!

    ReplyDelete
  3. i read about koshary somewhere else and i want to try it. i like your recipe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Please try it & tell me Dina, I'm sure you'll like it :)

      Delete