Thursday, January 3, 2013

Condensed milk Cake. Kondensmilch Kuchen. كيكة اللبن المكثف


This is a very easy and light cake & doesn't have much ingredients yet soo yummy.




Ingredients: (8 pieces)

1 can condensed, sweetened milk (400 gm)
4 Eggs
1 cup Flour (150 gm)
1/2 Teaspoon Baking powder
50 gm melted Butter + 1 Tablespoon for brushing the Cake form.

Preparation:

Preheat the oven to 175°C
Prepare your 22 cm Cake pan ( better a ring form ) by brushing it with 1 table spoon butter & spreading flour.
With an electric mixer, mix all ingredients (milk, eggs,flour,baking powder & melted Butter) till smooth then add them to the cake pan.
Bake in the preheated oven for 40 minutes (or less according to the Cake thickness).
Sprinkle some powdered sugar on top & serve with fruit sauce or fresh fruits.


Kondensmilch Kuchen


Zutaten: (8 Stück)

1 Dose gedzuckerte Kondensmilch (400 gm)
4 Eier
1 Tasse Mehl (150 g)
1/2 TL Backpulver
50 gm geschmolzene Butter

Zubereitung:

Backofen auf 175 ° C vorheizen.
Mit dem Schneebesen des Handrührgerates, alle zutaten cremig schlagen.
Im vorbereitet backform 22 cm ( besser eine ringform ) geben & im Ofen ca. 45 minuten backen.
Mit Puderzucker bestreuen und mit Fruchtsauce oder frische Früchte dekorieren.


Nutritional Widget Image
Powered by eRecipe.com



كيكة اللبن المكثف

المكونات: ١ علبة لبن مكثف ومحلى (٤٠٠ جم) / ٤ بيضة / ١ كوب كبير دقيق (١٥٠ جم) / ١/٢ ملعقة بيكنج بودر / ٥٠ جم زبدة سائحة

الطريقة : سخني الفرن على ١٧٥ درحة . 
اخلطي جميع المكونات بالمضرب الكهربائي حتى يصبح خليط ناعم ثم ضعي الخليط في صينية الفرن مقاس  (الأفضل إستخدام صنية على شكل حلقة )٢٢ .  
اخبزي الكيكة في الفرن حوالي ٤٠ دقيقة أو أقل أو أكثر على حسب سمك الكيكة
رشي الكيك بالسكر البودرة وزينيها بالفاكهة الطازجة  أو صوص الفاكهة. 


Inspired from: http://technicolorkitcheninenglish.blogspot.de/2008/11/sweetened-condensed-milk-cake.html