Alfredo Sauce is one of my favourite Pasta Sauces , I love the mixture of Cream,Butter & Parmesan. It´s so smooth & creamy, exactly my type of Sauces:) You can use this sauce in Lasagne Recipes as well & It´s always perfect! It's an easy no-fail recipe!
Ingredients:
(serves 4)
500 gm Boneless Chicken breast Fillet (Cut in cubes & cooked your favourite way)
400 gm Fettuccine (or any other Pasta type) (cooked in salted water & drained)
For the Alfredo Sauce:
75 gm Butter
250 ml Cream (whipping cream)
125 ml water
2 Teaspoons corn flour (Starch)
100 gm grated Parmesan
Salt
Powdered Garlic (optional)
Preparing the Sauce:
In a small Pan over medium heat, add butter & cream, stir till better melts.
Add Parmesan & keep stirring with an egg Whisk till Parmesan is all melted.
finally add the 1/2 a cup of water with Starch dissolved in it & keep stirring with the whisk till the Sauce reaches the boiling point & the mixture thickens .
Add Salt according to your taste.
مقادير صوص ألفريدو
250 ملي كريمة لباني
75 غرام زبدة
125 مل ماء
2 ملعقة صغيرة نشا
100 جم جبنة برمجيان مبشورة
ملح و توم بودرة
الطريقة
. على نار متوسطة اخلطي الكريمة مع الزبدة مع التقليب حتى ذوبان الزبدة
أضيفي الجبنة البرمجيان مع التقليب المستمر حتى تمام الذوبان
أضيفي 1/2 كوب الماء المذاب فيه النشا مع التقليب المستمر حتى يصل لدرجة الغليان ويصبح سميك. أضيفي الملح والثوم حسب الرغبة.
اخلطي مع الصوص المكرونة الفتوتشيني والفراخ المعدة مسبقاً
Alfredo Soße Zutaten:
250 ml Sahne
75 g Butter
125 ml Wasser
2 TL Stärke
100 g gehackt Parmesan
Saltz
Knoblauchpulver (optional)
Zubereitung:
In einer Pfanne auf dem Herd, Butter in Sahne schmelzen.
Parmesan einrühren bis Parmesan geschmozen ist.
Stärke im Wasser auflösen & in der Pfanne geben & mit einem schneebesen rühren & zum kochen bringen.
Mit Salz & Konblauch würzen.
Mit die vorbereitete Fettuccine & Hähnchen mischen & warm servieren.
Fazeee3a,Moreeeeeee3a :D <3 <3
ReplyDeleteTHANKS HABEBTY <3
Deleteteslm edeky y Ola 7lwa awee
ReplyDeleteThanks a lot dear Asmaa.
DeleteIt seems very simple as you describe it. Your photos are amazing and your recipes are worth to test them...tank you!
ReplyDeleteSonia.
Thanks Sonia for your lovely words :)
Deleteit looked so rich,... I made it today with Mozzarella cheese instead, (as it's the only cheese type I could eat),... we'll have it several hours from now,... again thanks for sharing.
ReplyDeleteReham, I hope you get good results from Mozzarella. belhana welshefa mokadaman :)
Delete