Saturday, October 27, 2012

Zimtsterne. Cinnamon stars Cookies. كوكيز اللوز والقرفة


These Cookies are very famous in Germany & are called "Zimtsterne" ,meaning Cinnamon stars, They are usually done around Christmas holidays , It's a way of celebrating Christmas by baking different types of Cookies. I did them with the kids in our feast as we also celebrate our feasts by baking Cookies .
They r so easy made of only 4 ingredients.

Ingredients: (makes 24 medium sized Cookies)


3 Egg whites
1 cup powdered Sugar
400 gm ground almonds
1 Teaspoon Cinnamon.

Preparation:

*Preheat the Oven to 160°C.
*With an electrical mixer, beat the egg whites (They should be in room temperature) till stiff.
*Start adding the powdered sugar gradually while folding with a spoon.
*From this mixture, remove 4 tablespoons Egg whites & keep them to cover the Cookies at the end . (keep them tightly covered, so as not to harden)
*Do Not add sugar before the egg whites are stiff ,otherwise you will never get stiff eggs.
*Add Cinnamon & ground Almonds & start mixing with hands till you have a a nice spreadable dough.
*Spread some powdered sugar on your rolling surface & roll out the dough around 0.5 cm thick & cut into stars.
*Cover every star with the egg whites with the back of a spoon.
*Enter preheated oven for 10-12 minutes (take care, the egg white color should not change)


Cut into Stars & put on baking paper & coat each Cookie with egg whites.
*Sterne ausstechen & mit Eiweiß glasur bestreichen.

After 10 minutes baking.
*Nach 10 minuten im Backofen


Zutaten:

3 Eiweiß
1 Tasse Puderzucker
400 g gem. braun Mandeln
1 TL Zimt

Zubereitung:

Bakofen vorhitzen (160°C)
Das Eiweiß zu steifem Schnee schlagen.
Unterrühren den puderzucker.
Von der Schaummasse , 4 EL abnehmen & zum bestreichen stellen.
Mandel & Zimt zu der Schummasse geben & vermingen.
Den Teig  auf der mit Zucker bestrueten arbeitsfläsche 0.5 cm dick ausrollen & sterne ausstechen.
Mit glasur bestreichen .
Im backofen für 10 minuten backen.


كوكيز اللوز والقرفة 

المكونات: 3 بياض بيض / 400 جم لوز مطحون ناعم (بالقشرة) /1 كوب سكر مطحون / 1 ملعقة قرفة

الطريقة : اضربي بياض البيض حتى يصبح متماسك كالثلج. 
زودي تدريجياً السكر و اخلطي جيداً بملعقة
احتفظي ب-4 ملاعق كبيرة من خليط البيض والسكر لتغطية الكوكيز قبل دخول الفرن.
أضيفي اللوز والقرفة للخليط ثم اعجني باليد حتى تصبح عجينة متماسكة.
 رشي سكر بودرة على سطح الفرد ثم افردي العجينة و قطعي نجوم  وضعيها في صينية الفرن على ورق زبدة.
ادهني سطح كل نجمة بخليط البيض والسكر المتروك جانباً. 
إدخيلي الكوكيز فرن مسخن مسبقاً على 160 درجة لمدة 10 دقائق تقريباً . (لا تتجوزي المدة المحددة حتى لا يتغير لون بياض البيض
هذه الكمية تكفي لحوالي 24 كوكيز