Tuesday, December 25, 2012

Orange Pound Cake. Orangen Rührkuchen. باوند كيك بالبرتقال




Ingredients:


300 gm Flour (2 Cups)
1 Teaspoon Baking powder
4 Eggs
1 Cup Sugar
200 gm soft Butter
A pinch of Salt
1/3 cup Orange juice
1 Tablespoon Orange Zest

For the Sugar Icing (Optional)

1 Cup sifted powdered Sugar
2 Tablespoons Orange juice
Orange zest for decoration

Preparation:

*Prheat the oven to 175°C.
* With an electric mixer, mix Butter & Sugar till creamy. Then add eggs one by one & mix well for 3-4 minutes on high speed.
* Add the Orange juice & zest & mix well.
* Finally add the Flour ,Salt & Baking powder & mix till well blended then add the mixture in a buutered & flouered Cake pan.
* Enter the preheated oven for around 50 minutes .

Sugar icing:

Mix the powdered sugar with the orange juice til smooth & creamy ,then pour it over the Cake. Then decorate with some Orange zest.


Orangen Rührkuchen

Zutaten:

300 g Mehl (2 Tassen )
1 TL Backpulver
4 Eier
1 Tasse Zucker
1/3 Tasse Orangen Saft
1 EL Orangenschale
Eine priese Salz
200 g Butter

Zuckerguß (optional)

1 Tasse Puderzucker
2 EL Orangen Saft
Orangenschale zum dekorieren

Zubereitung:

*Backofen auf 175°C vorheizen.
*Mit den schneebesen des handrühgerätes Butter,Zucker, Eier cremig schlagen. dann Orangen Saft & schale  zugeben & verrühren.
*Alle  trocknen zutaten vermission & zugeben & verrühren.
*Im vorbereitet Backform geben & im backofen ca. 50 minuten backen.

Zuckerguß:
Puderzucker & Saft glattrühren & auf den Kuchen streichen.




باوند كيك بالبرتقال 

المكونات : ٣٠٠ جم دقيق( ٢ كوب )  / ١ ملعقة صغيرة بكنغ بودر / ١ كوب سكر / ٤ بيضات / ٢٠٠ جم زبدة / ١/٣ كوب عصر برتقال / ١ ملعقة كبيرة بشر برتقال / ذرة ملح
للايسنج (إختياري ) : ١ كوب سكر بودرة منخول + ٢ ملعقة كبيرة عصر برتقال + بشر برتقال للتزيين  

الطريقة : سخني الفرن على ١٧٥ درجة مأوي ( أو أقل 
بمضرب البيض الكهربائي اضربي الزبدة والسكر جيداً حتى يصبح كريمي ثم ضيفي البيض وحدة بعد الاخرى ثم اخلطي جيداً على سرعة أعلى حوالي ٣-٤ دقائق
ضيفي عصير البرتقال والبشر واستمري في الخلط جيداً  
ضيفي المكونات الجافة و اخلطي جيداً.  
ضعي الخليط في صينية الكيك المدهونة بالزبدة والمرشوشة بالدقيق ثم ادخليها الفرن حوالي ٥٠ دقيقة 
ايسنج السكر : اخلطي السكر مع العصير جيداً ثم صبيه فوق الكيك ثم زيني الكيك ببشر البرتقال

نصائح 
 اخبزي الكيك على نار هادئة نسبيا حتى لو أخذت وقت أكثر حتى لا تحترق من الخارج بدون تمام السواء من الداخل*
من الممكن إستخدام نفس الطريقة بدون عصير وبشر البرتقال وتبديلهم بلبن وفانيليا  للحصول على الكلاسيك باوند كيك *
من الممكن إضافة بعض الفاكهة المجففة والمسكرة لهذه الوصفة من الكيك    *

7 comments:

  1. Loulou, looks gorgeous.
    Look ba2a, was searching for a good pond cake recipe and i gues I found !
    my next project(maybe tomorrow isa) is la pastiera napolitana... but next week AM MAKING THIS! coz I love anything citrus.

    ReplyDelete
  2. Your cake is amazing. I did it and everybody loved it, it's fantastic and easy to do!!!! Thanks for the recipe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much Desert lover, you made my day :)

      Delete
  3. thanks alooooooot ola ,, it was a hit everybody loved it ....

    ReplyDelete
  4. Ehh elgamal dah ya Lulu,pound cakes are my love <3

    ReplyDelete