Sunday, March 31, 2013

Chocolate Souffle´Cake- Schokoladensouffle Torte- كيكة السوفليه بالشكولاتة



This is a really nice & moist Chocolate Cake recipe, It's near to Souffle but different in technique & very moist & delicious!

Ingredients: 8 Pieces


100 gm Butter
4 Eggs
1 Packet of Vanilla
3/4 Cup Sugar
a pinch of Salt
150 gm Dark Chocolate
1/3 Cup Flour
2 Tablespoons Milk
1 Teaspoon Dark Cocoa

Preparation:

Prepare a 20 cm Cake Pan but adding covering with parchament paper.
Preheat the oven to 180°C.
Melt Butter & Chocolate over a water bath & let cool a little bit.
With an electrical handmixer mix Eggs, Sugar, Vanilla , pinch of Salt & Milk & mix very well (around 4-5 minutes)
Add the Butter-Chcolate mixture & mix.
Add the Flour & Cocoa & stirr with a spoon.
Put the batter in your prepared Form & bake for around 35 minutes.

Sprinkle some powdered Sugar on top & serve with Icecream or whipping cream.


 Schokoladensouffle Kuchen (Torte)

Zutaten (8 Stück)

100 g Butter
150 g Bitter Schokolade
4 Eier
1 Päckchen Vanillezucker
Eine priese Salz
3/4 Tasse Zucker
1/3 Tasse Mehl
1 TL Kakao
2 TL Milch

Zubereitung:

20 cm Kuchenform mit Backpapier vorbereiten.
Backofen auf 180°C vorheizen.
Butter & Schokolade auf einem Wasserbad schmelzen.
Mit dem Schneebesen des Handrührgerätes Zucker, Eier,Salz,Vanille & Milch zugeben & glattrürhen.
Butter-Schokolade mischung geben & rühren.
Mehl & Kakao geben & mit einem Löffel glattrühre.
Backforn mit dem Teig füllen & im Backofen ca. 35 minuten backen.
Mit Puderzucker bestreuen & mit Sahne oder Vanille-Eis servieren.




كيكة السوفليه بالشكولاتة


المكونات : ١٠٠ جم زبدة / ١٥٠ جم شكولاتة خام / ٤ بيضة / فانيليا / ذرة ملح / ٣/٤ كوب سكر / ١/٣ كوب دقيق / ١ ملعقة صغيرة كاكاو خام / ٢ ملعقة صغيرة لبن 

الطريقة : حضري صينية كيك صغيرة مقاس ٢٠ سم بورق الزبدة ثم افتحي الفرن على حرارة متوسطة (١٨٠
سيحي الزبدة مع الشكولاتة على حمام مائي ثم اتركيها تبرد حتى تحضير باقي المكونات   
اضربي السكر &  البيض والفانيليا والملح واللبن واضربي جيداً   بالمضرب الكهربائي حوالي ٤ دقائق، ثم ضيفي الزبدة والشكولاتة واضربي ثم أخيراً ضيفي الدقيق  و الكاكو ثم قلبي بمعلقة وضعي الخليط داخل الصنية المحضرة ثم إخبذيهة حوالي ٣٥ دقيقة
رشي السكر البودرة على السطح وقدميها مع ايس كريم الفانيليا أو الكريم شنته