Ingredients (for 2 people) :
2 Salamon steaks
2 Table spoons Butter
Salt & Pepper
500 gm Aspargus (for serving)
Hollandaise Sauce (ready made)
Preparation:
In a wide Skillet with cover , put Butter over medium-high heat & melt it then add the washed & dried Salmon steaks & sprinkle some Salt & Pepper & fry for 5 minutes on one side while the skillet is covered, then turn it to the other side & sprinkle more Salt & pepper & fry for another 5 minutes while the skillet is covered .
I recommend that you leave the Salamon steaks inside the skillet while covered after turning off the heat for another 5 minutes to guarantee that the Salamon is well cooked from inside.
Aspargus:
Cut the hard stem from the Aspargus.
Cook in Salted boiling water for 5 minutes only then remove & wash with cold water (to prevent from more cooking & to preserve the lovely green color )
I served it with ready made Hollandaise Sauce, r you can serve with Rice or Potatoes without Sauce.
Fry in Butter 5 minutes on each side. |
ستيك سمك السلمون المقلي
هذه طريقة سهلا جداً تأخذ ١٠ دقائق فقط في الطبخ، من الممكن أن نقدمها مع الارز أو البطاطس أو الخضار أو كما قدمتها مع الأسبرغس (نبات الهليون ) وسوس الهولنديز الجاهز ( إختياري )
المكونات : قطعتين سمك سلمن / ٢ ملعقة كبيرة زبدة / ملح وفلفل / ٥٠٠ جم نبات الهليون
الطريقة : في طاسة على النار المتوسطة - حارة ،ذوبي الزبدة ثم ضيفي فوقها السمك المنظف واقليه حوالي ٥ دقائق على كل جانب مع رش الملح والفلفل على كل جانب مع تغطية الطاسة حتى نضمن تسوية السمك من الداخل. بعد إطفاء النار اتركي الطاسة بالغطاء لضمان تمام السواء
نبات الهليون : اقطعي الجزء الناشف (الجذور ) من أسفل النبات (حوالي ٥ سم ) ثم اسلكيه في ماع مملح مغلي لمدة ٥ دقائق ثم سفيه من الماء واغسليه في ماء برد (ماء الحوض ) حتى لا تكمل سواء وحتى تحتفظ بلونها الأخضر الجميل
No comments:
Post a Comment