This recipe I found in an American Book I have & they call it "pudding" not Cake! I really don't know why, it has the Cake ingredients with a little difference in the preparation!
I tried it & it was amazing, with many flavours i like. I'm sure who ever tries it will love it too :)
Ingredients: (22 cm Cake Pan)
300 gm Pitted Dates (nearly 2 cups)
1 1/2 cup Water
1 Tea spoon Baking Soda
80 gm Soft Butter
1 1/2 Cup Flour (250 gm)
1 Tea spoon Baking powder
2 Table spoons Cocoa
2 Eggs
3/4 cup Sugar
1/2 Teaspoon Ginger
1 cup Chopped & roasted Walnuts
Serve with Chocolate Sauce: http://drolacooks.blogspot.de/2013/10/chocolate-sauce-ganache-schokoladensoe.html
OR Caramel Sauce: http://drolacooks.blogspot.de/2013/09/caramel-sauce-karamellsoe.html
Preparation:
Preheat the oven to 180°C.
Prepare your 22 cm Cake form by adding Butter & flour to it.
Chop the Dates & Add them to Water in a small pan & over the heat bring them to boil then add the baking soda & Ginger & leave for 5 minutes.
Cream Butter, Eggs & Sugar .
Fold the Flour, Cocoa & Baking powder, then add the Date mixture & mix well.
Add Walnuts & mix with a spoon.
Put in the Cake form & enter the oven for nearly 35-40 minutes.
Add the Sauce & serve warm.
Schokoladen Kuchen mit Daten
Zutaten:
300 g getrocknte & entsteinet Datteln (fast 2 Tassen)
1 1/2 Tasse Wasser
1 Teelöffel Natron
80 g weiche Butter
1 1/2 Tasse Mehl (250 g)
1 Teelöffel Backpulver
2 Esslöffel Kakao
2 Eier
3/4 Tasse Zucker
1/2 Teelöffel Ingwer
1 Tasse gehackte geröstete Walnüsse
Zubereitung:
Backofen auf 180°C vorheizen.
Die Datteln in kleine stücke schneiden.
In einem Topf das Wasser mit Natron & Ingwer vermischen bis das Natron aufgelöst ist. Die Datteln hinzufügen & zum kochen bringen dann vom Herd nehmen & abkühlen lassen.
Butter, Zucker & Eier mit einem Mixer schaumig schlagen.
Mehl , Kakao & Backpulver vorsischtig unterheben.
Die Datteln-Wasser mischung dazugeben & mischen. Dann Walnüße zugebe & mit einem Löffel mischen.
Den Teig in eine 22 cm Springform geben & ca. 35 minuten backen.
Mit Schokoladensoße servieren : http://drolacooks.blogspot.de/2013/10/chocolate-sauce-ganache-schokoladensoe.html
Oder Karamellsoße: http://drolacooks.blogspot.de/2013/09/caramel-sauce-karamellsoe.html
كيك البلح بالشكولاتة
المكونات : ٣٠٠ جم بلح بدون بذر ومقطع صغير (حوالي ٢ كوب ) / ١ ١/٢ كوب ماء / ١ ملعقة صغيرة بكربونات صودا / ١/٢ ملعقة صغيرة جنزبيل بودرة / ٢ بيضة / ٣/٤ كوب سكر / ٨٠ جم زبدة طرية / ١ ١/٢ كوب دقيق / ٢ ملعقة كبيرة كاكاو / ١ ملعقة صغيرة بكنغ بودر / ١ كوب عين جمل مقطع ومحمص
الطريقة : افتحي الفرن على حرارة متوسطة ١٨٠ درجة وحضري قالب الكيك ٢٢ سم بالدهان بالزبدة ورش دقيق
على طاسة على النار ضيفي الماء والبكربونات والجنزبيل والبلح وانتظري حتى الغليان ثم ارفعي من النار واتركيها ٥ دقائق ثم اهرسي الخليط بالشوكة
في وعاء كبير اخلطي الزبدة والبيض والسكر حتى تصبح كريمي ،ثم ضيفي المكونات الجافة ثم ضيفي خليت البلح واضربي سريعاً بالمضرب الكهربائي ثم ضيفي عين الجمل و داعي العجينة في قالب الكيك و ادخليها الفرن حوالي ٣٥ دقيقة
قدميها دافئة مع صوص الشكولاتة
أو صوص الكراميل ، الوصفة هنا
No comments:
Post a Comment