Monday, April 21, 2014

Lemon Whoopies . Zitronen-Whoopies. (Whoopie pies ) . حلوى أو بسكوت الووبيز


Whoopies (or Whoopie Pies) is an American double soft Cake like Cookies with a creamy frosting like filling. The classic Whoopie Pies are made of Chocolate Cake with a cream filling . Here I made them with a delicious refreshing Lemon twist.

Ingredients (makes 20-24 soft Cookies = 10-12 Whoopie pies )


125 gm Sugar
100 gm soft Butter
1 Egg + 1 Egg yolk
1 Teaspoon Lemon rind
150 gm Flour
1 Teaspoon Backing powder.

Filling: 

Lemon Curd : Recipe : http://drolacooks.blogspot.de/2014/03/lemon-curd-zitronencreme.html
Strawberry Sauce: Recipe: http://drolacooks.blogspot.de/2012/09/strawberry-sauce.html

Preparation:

Preheat your Oven to 180 °C.
In a Bowl , mix all ingredients well with your hands till you have a non sticky dough.
Make 20 small ballsnearly 2.5 cm in diameter. Put the Balls on your Parchament Paper with a distance between them.
Press the top of the Balls slightely with a Fork. Enter the Oven for 10 minutes.
Let you Cookies cool then Fill them with Lemon Curd & Strawberries & Enjoy one of the best desserts ever!




Zitronen- Whoopies

Der Whoopie Pie is ein Amerikanischer weicher Doppelkeks gefüllet mit Creme.
Hier Ich mache die ZitronenWhoppies mit Zitronen Creme , die sind so Lecker & erfrischend !

Zuteaten: ( 20- 24 Kekse = 10-12 Whoopies)

125 g Zucker
100 Weiche Butter
1 Ei + 1 Eigelb
1 TL Zitronen Schale
150 g Mehl
1 TL Backpulver

Füllung: 

Zitronencreme: Rezept: http://drolacooks.blogspot.de/2014/03/lemon-curd-zitronencreme.html

Erdbeeren Soße: Rezept : http://drolacooks.blogspot.de/2012/09/strawberry-sauce.html

Zubereitung:

Backofen auf 180°C vorheizen.
Alle zutaten mit den Hände zu einem glatt Teig bringen.
Mit den Händen Kugeln von ca. 2.5 cm Durchmeser formen & größeren Abständen auf dem Backpapier verteilen. Mit einer Gabel leicht flach drücken & 10 minuten backen.
Abkühlen lassen & mit der Zitronencreme & Erdbeeren Füllen.



بسكوت الووبيز 

بسكوت الووبيز هو نوع من أنواع المخبوزات الأمريكية و هو عبارة عن طبقتين من البسكوت الطري المشابه للكيك وبينهم حشو كريمي مشابه لفرستنغ الكاب كيك. طعمه لذيذ جداً جداً . الووبيز الكلاسيكي عبارة عن بسكوت ( أو كيك ) شوكولاتة محشو بكرمة بيضاء . هنا عملت الوصفة بالليمون والحشوة كريمة الليمون والفراولة ، اتمنى أن تجربوها لأنها منعشة ولذيذة جداً 

المكونات : تكفي لحوالي ٢٠ -٢٤ بسكوتة (حوالي ١٠-١٢ بسكوت ووبيز )  

١٢٥ جم سكر / بيضة واحدة + صفار بيضة / ملعقة صغيرة بشر ليمون / ١٠٠ جم زبدة طرية / ١٥٠ جم دقيق / ملعقة صغيرة بيكنغ بودر 

الحشو :

كريمة الليمون 

صوص الفراولة 


الطريقة : سخني الفرن على حرارة وسط . اخلطي المكونات معاً . اعملي كرات صغيرة قطرها حوالي ٢٫٥ سم . رصي الكرات على ورق الزبدة في صينية الفرن واتركي مسافات بينهم . اضغطي بشوكة على سطح كل كرة . اخبزي حوالي ١٠ دقائق ثم اتركيها لتبرد واحشي كل قطعتين بكرمة الليمون والفراولة