Tuesday, January 29, 2013

Fried Fish .Gebratener Fisch. السمك المقلي


Fried Tilapia is one of my favourite sea food dishes, here's a nice & delicious recipe that I & my family loved.

Ingedients:

750 gm Tilapia Fish
Lemon,Garlic, Salt & Cumin for marinading fish (or simply use your favourite marinade recipe)
1/2 cup flour
For the coating layer:
1 cup flour
1 Teaspoon Baking powder
1/2 cup corn starch
1 egg
1 cup sparkling water
salt
Oil for deep frying

Preparation:

Mix Tilapia with the marinade ingredients (Lemon,  chopped Gralic,Slat & Cumin) and leave it for an hour.
Coat the Tilapia with a thin layer of flour and remove the excess.
Mix the coating layer ingredients very well and coat the flour-coated fish with it & fry in a medium heat Oil (180-190°C) till golden on each side.
Serve with Remoulade Sauce: http://drolacooks.blogspot.de/2013/01/remoulade-sauce-remouladensoe.html


Gebratener Fisch

Zutaten:


750 g Tilapia Fisch
Zitrone, Knoblauch, Salz und Kümmel zum Fisch Marinieren (oder einfach Ihre Lieblings-Marinade Rezept)
1/2 Tasse Mehl
Für den Backteig (Belag)

1 Tasse Mehl
1TL Backpulver
1/2 Tassestärke
1 Ei
1 Tasse Mineralwasser mit Kohlensäure
Salz
Öl zum Frittieren

Zubereitung:

Fisch Marinieren (mit Zitrone,gehackte Knoblauch, Salz & Kümmel) und ca. 1 stunde lassen.
Mit Mehl Bestäuben.
Den Backteig glattrühren & Fisch im backteig tunken und im Öl (auf 180°C grad) frittieren bis goldenbraun ist.

Mit Remouladensoße servieren: http://drolacooks.blogspot.de/2013/01/remoulade-sauce-remouladensoe.html





السمك المقلي 

هذه طريقة جديدة ولذيذة للسمك المقلي اتمنى أن تعجبكم

المكونات : 750 جم سمك بلطي / التتبيلة المفضلة لديكي (أنا استخدمت ثوم وكمون وملح والليمون ) / ١/٢ كوب دقيق 
مكونات عجينة القلي : ١ كوب دقيق / ١ ملعقة صغيرة بيكنغ بودر / ١/٢ كوب نشا / ١ كوب مياه معدنية بالغاز / ١ بيضة / ملح + زيت للقلي 

الطريقة : يتبل السمك بطريقتك المفضلة وينقع في التتبيلة حوالي ساعة  ثم يغطى بتبقى خفيفة من الدقيق ونزيل الدقيق الزائد 
تخلط جميع مكونات عجينة القلي ثم تغطى بها السمكة وتقلي في زيت غزير متوسط الحرارة (١٨٠ درجة ) حوالي ٥ دقائق على كل جانب 
تقدم مع البطاطس المحمرة و صوص الرمولاد الرائع ، الوصفة هنا