Sunday, March 10, 2013

Cheese bars . Käsestange. بسكوت الجبنة


Those are lovely salty cheesy bars or cookies that are so easy and are ideal for parties or kids' birthdays.
you can try them using 1 type of cheese or a mixture of your favourite cheese.
Here's the delicious and easy recipe from my sweet friend Naglaa :)

Ingredients:

Makes nearly 25 sticks or bars
1 cup Flour
1 cup finely grated cheese (I used 1/2 cup Gouda & 1/2 cup Mozzarella)
4 Table spoons Cold Butter
1/2 Teaspoon Salt
3 Tablespoons Cold Water
Optional: Nigella seeds & Thyme or use your favourite herbs

Preparation:

Preheat the oven to 180°C.
Mix all ingredients till you have a non sticky dough.
Cool the batter in Fridge for 15 minutes (I didn't do this step & it was perfect)
Roll out the dough on a lightly flouerd surface nearly 1/2 cm thick & cut 10 cm long & 2 cm wide strips with you pizza cutter or with a knife.
Put on parchament paper and enter the oven for 15 minutes till golden brown in color.
Or you can cut them with a cookie cutter (The picture down) & have small salty delicious cookies.

Käsestange


Dieses rezept ist einfach,lecker,schnell & ideal zum kinder partys!

Zutaten (ca. 25-30 Stange (je.10 cm) )

1 Tasse Mehl (150 g)
1 Tasse fine geriebner Käse (Gouda, Emmentaler, Mozzarella oder Cheddar) 
4 EL Kalte Butter
3 EL Kaltes Wasser
1/2 TL Salz
Optional : 1 TL schwarzkümmel (Nigella seeds) & Thyme 

Zubereitung:

Alle Zutaten mit den Händen zu einem Teig verkneten.
Im kühlschrank ca. 15 minuten lassen.
Backofen vorheizen 180°C.
Den Teig ca. 1/2 cm dick ausrollen (auf ein bemehlte arbeitflasche) & in ca. 2 cm breite & 10 cm lange streifen schneiden
Auf  ein mit backpapier ausgelegte Blech geben & im vorgeheizten Ofen ca. 12-15 minuten backen.
Frisch genießen! 


بسكوت الجبنة 

هذه وصفة سهلا جداً وجميلة في أعياد ميلاد الأطفال

المكونات : ١ كوب دقيق / ١ كوب جبنة مبشورة (رومي أو جودة أو موزاريلا أو خليت من الجبن ) / ٤ ملاعق كبيرة زبدة / ٣ ملاعق كبيرة ماء / نصف ملعقة صغيرة ملح / حبة البركه أو زعتر أو أي أعشاب تفضلونها (إختياري)

الطريقة : سخني الفرن على حرارة متوسطة (١٨٠
اخلطي جميع المكونات ثم افرديها على سطح مرشوش عليه دقيق ١/٢ سم تقريباً وقطعيها بقطعة البيتزا حوالي ١٠ سم طول و-٢ سم عرض وإخبذيهة في الفرن حوالي ١٥ دقيقة حتى تصبح ذهبية
من الممكن أيضاً تقطيع العجينة بقاطعة الكوكيز كما في الصورة