Sunday, September 15, 2013

Grilled Lamb chops with herbs. Gegrilltes Lammkotelett mit Kräuter. الريش الضاني المشوية بالاعشاب


This is an easy delicious way to do Lamb Kotletts or chops, it's done in nearly 10 minutes after maination for few hours!
we usually eat Lamb meat in Egypt more in our feast which is coming up soon, & we usually eat it with "Fattah"  (recipe here: http://drolacooks.blogspot.de/2012/10/egyptian-fattah-rice-meat-bread-dish.html ).
or you can simply serve it with Rice or French fries!

Ingredients : (for 4 )


1 Kg Lamb chops
3 Tablespoons Vinegar
2 Table spoons Olive oil
Freshly chopped herbs (Thyme, Rosemary, Parsley)
Salt & Pepper

Preparation:

Wash the Lamb chops & dry them.
Mix with all marinade ingredients & leave in marinade at least 4 hours. (better overnight)
Heat your grill very well & add your lamb chops & grill for nearly 5 minutes  on each side.

Tips:

*  Try to press your meat to be a bit thinner beofre grilling.
*  Don't press during grilling otherwise you will end up having dry instead of moist meat.

Serve with Tahini Sauce: http://drolacooks.blogspot.de/2014/02/tahini-sauce-tahini-soe.html



Gegrilltes Lammkotelett mit Kräuter

Das ist ein einfaches Rezept , In Ägypten essen wir Lamm Fleisch in unserem Fest mit "Fattah" (Reis mit Brot & Soße) (Rezept hier : http://drolacooks.blogspot.de/2012/10/egyptian-fattah-rice-meat-bread-dish.html) aber, Sie können servieren auch mit Reis oder Kartoffeln)

Zutaten: (für 4 )

1 Kg Lammkotlettes
3 EL Essig
2 EL Olivenöl
Frische Kräuter ( Rosmarin, Thymian, Petersilie ) fine gehackt
Salz & pfeffer

Zubereitung:

Lammkotletts waschen & trocken lassen.
Mit der Marinade Zutaten mischen & ca. 4 stunden lassen (besser übernachten).
Von jeder seite 5-6 minuten grillen.

Tipp:
Nicht drucken während grillen, sonst bekommst Du trockenes Fleisch.

Mit Tahini Soße servieren : http://drolacooks.blogspot.de/2014/02/tahini-sauce-tahini-soe.html



الريش الضاني بالأعشاب  

المكونات : ١ كجم ريش ضاني / ٣ ملاعق كبيرة خل / ٢ ملعقة كبيرة زيت زيتون / أعشاًب طازجة  ( بقدونس، روزماري ، زعتر ) مقاطعه رفيع / ملح وفلفل 

الطريقة : تغسل الريش وتتبل بمكونات التتبيلة وتترك على الأقل ٤ ساعات أو أفضل تترك طوال الليل ، ثم تسخن الشواية على نار حامية  وتشوى حوالي ٥ دقائق على كل جانب.

نصائح :
 نضغط على اللحم قبل التتبيل حتى يصبح أرفع وأسهل في الشواء 
لا تضغطي على اللحم أثناء الشواء حتى لا يخرج العصارة بداخله ويصبح ناشف