This spiced delicious Rice is oneof my mother's amazing recipes that I've always loved as a side dish or a whole meal !
It's delicious & you can do it without the Chicken Liver, Stomach & Heart and Nuts.
You can also remove or add more spices according to your personal taste!
Ingredients:
1 1/2 cups long grain rice
2 tablespoons sugar + 1 tablespoon water
3 tablespoons butter
3 cups chicken broth
4 cardamom
2 bay leaves
3-4 mastic
5 cloves
1 tsp cinnamon (ground)
Salt & pepper to taste
1 cup toasted nuts ( Almonds , Hazelnuts)
1/4 cup raisins
300gm chicken liver, stomach & Heart
2 tablespoons oil
Salt & pepper
Preparation:
Chicken Liver, Stomach & Heart :
Wash them very well & dry.
Put in a Skillet over low heat & add the Oil + Salt & Pepper & cover your skillet & leave to cook for 30 minutes . (it will squeeze its water & reabsorb it again)
The Rice:
Wash the Rice and drain it.
In a big Pot add Butter over high heat & Rice & keep stirring till the Rice is light brown in color & remove from heat.
In a Sauce Pan melt 2 Tablespoons of Sugar with 1 Spoon of Water till Sugar is Brown in color (don't burn it) then add the chicken broth ,Cinnamon, Cardamom, Bayleaves,Cloves , Mastic gum crystals & Salt & Pepper & bring to boil.
Pour the broth over the Rice & leave it to cook over low heat for nearly 30 minutes.
Serving:
Cut the Chicken Liver, Stomach & Heart into small pieces & mix them with the cooked Rice.
Serve your Plate & spread some of the roasted nuts on top.
*You can add the Nuts to Rice & mix it together ,but it gets a little bit soggy & I prefer it crunchy , soI put it inplate directly before serving.
Spices used in this recipe. |
Gewürzreis mit Hähnchen Leber und Magen und Nüße
Zutaten:
1 1/2 Tassen longkornreis
2 EL Zucker + 1 EL Wasser
3 EL Butter
3 Tassen Hühner Brühe
4 Kardamom
2 Lorbeerblätter
3-4 Mastix
5 Nelken
1 TL Zimt (gemahlen)
Salz & Pfeffer zum abschmecken
1 Tasse geröstete Nüße (Hazelnüße & Madel)
1/4 Tasse Rosinen
300 gm Hähnchen Leber & magen
2 EL Öl
Salz & Pfeffer
Zubereitung:
Hähnchen Leber & Magen:
Washen & abtropfen lassen.
In einer Pfanne auf schwache Hitze , Hähnchen Leber & Magen , 2 EL ÖL, Salz & Pfeffer zufügen & ca. 30 minuten kochen lassen.
Abkühlen & in kleine würfel schneiden.
Der Reis:
Reis washen & abtropfen .
Mit 3 EL Butter kurz braten bis dem Reis hell Braun ist ,dann vom Herd nehmen.
2 EL Zucker + 1 EL Wasser auf mittlere hitze schmelzen und bräunen , dann Hühner Brühe, Zimt,Kardamom, Lorbeerblätter , Matrix und Nelken zufügen, mit Salz & Pfeffer abschmecken & zum kochen bringen.
Der Reis mit der Brühe gießen & auf schwache Hitze kochen (ca. 30 minuten).
Servieren:
Der Reis mit Den gewürfelte Leber & Magen mischen & Die rösttete Nüße darüber verteilen.
No comments:
Post a Comment