Friday, December 27, 2013

Shortbread Cookies. Buttergebäck . بسكوت الزبدة


These Cookies are so easy to make & so buttery & melts in your mouth.
Amazing with a cup of Coffee or Tea!



Ingredients: (makes 25 small stars or 16 big rounded Cookies)

125 gm soft Butter
1/3 Cup Sugar + extra more for sprinkling on top
1 1/2 Cup Flour (180 gm)
Vanilla
A pinch of Salt

Preparation:

Preheat the Oven to 180 °C.
Mix ingredients very well with your hands.
Roll out the dough between 2 layers of Parchment paper 0.5- 1 cm thickness (because the dough is very sticky)
Cut into rounds or stars or fingers (the classic shape) .
Enter the Fridge for 10 minutes till the dough is a bit harder.
Place your Cookies on baking tray and sprinkle some Sugar on top  and  bake for 8-12 minutes according to the thickness of your Cookies.

Roll our between 2 layers or parchment paper
Den Teig ausrollen zwichen 2 Backpapier
افردي العجينة بين ورقتين زبدة 



You can decorate with Caramel Sauce
Mit Karamelsoße dekorieren
زيني بصوص الكراميل 



Buttergebäck

Zutaten: (25 Kleine Sterne)

125 g Weiche Butter
1/3 Tasse Zucker + etwas mehr zum bestreuen
180 g Mehl
Vanillezucker
eine prise Salz

Zubereitung:

Backofen auf 180°C vorheizen
Teig zwichen 2 Backpapier ausrollen (weil der Teig klebrig ist)
Mit rund oder stern förmchen ausstechen.
Im kühlschrank ca. 10 minuten lassen.
Die kleine Sterne nehmen & auf Backblech legen .
Mit etwas  Zucker bestreuen & Im backofen ca. 8-10 minuten backen .


بسكوت الزبدة

المكونات  : ١٢٥ جم زبدة طرية / 1/٣ كوب سكر + ملعقة للرش على الكوكيز / كوب ونصف دقيق / فانيليا / ذرة ملح 

الطريقة : سخني الفرن على ١٨٠ درجة. اخلطي المكونات ثم افرديها ما بين ورقتين زبدة حوالي 1/٢ إلى 1 سم سمك ( لأن العجينة تلزق قليلاً ) ثم بقطاعات الكوكيز قطعي الشكل المحبب لكي  ، ثم ضعي العجينة في الثلاجة ١٠ دقائق ثم اخرجيه من الثلاجة  واخرجي الكوكيز وضعيها في صنية الفرن وإخبذيهة حوالي ١٠ دقائق