Thursday, January 2, 2014

Caramel-Hazelnuts Cupcakes . Karamell-Haselnüße-Cupcakes. كب كيك الكراميل والبندق



This was out our dessert for the new year!  It was so tasty & delicious.
The cupcakes turned out so pretty that I wanted to shoot them without any additives to the shot! Just the Cupcake alone will make a pretty photo , & I guess it gave me the pretty effect I wanted. just added my cup of Coffee in a pic to add the warm feeling to the picture :))

Ingredients (9 large cupcakes)


for this recipe you must have the Caramel Sauce here:
 http://drolacooks.blogspot.de/2013/09/caramel-sauce-karamellsoe.html

The Cupcakes:

2/3 Cup Caramel Sauce
1 1/2 Cup Flour (220 gm)
1 1/2 Tea spoon Baking powder
1/3 Cup dark Brown Sugar (or Castor Sugar)
A pinch of Salt
1 large Egg
1/2 Cup Milk (125 ml)
1/4 Cup (60 ml) Oil
75 gm roasted & chopped Hazelnuts

The Frosting: (for 9 Cupcakes)

100 gm Soft Butter
1/3 Cup Caramel Sauce + Extra more to top
1 Cup Icing Sugar
3 Tablespoons Milk

Preparation:

The Cupcakes:

Preheat the Oven to 180°C.
Add the dry ingredients in a bowl & whisk with an Egg whisk.
In a big Bowl add Caramel Sauce, Oil, Milk , Brown Sugar & mix very well with the electrical mixer, till all the brown Sugar lumps are gone.
Add the Egg & mix, then add the dry ingredients in patches while still mixing.
At the end, add the Hazelnuts & mix with a spoon.
Divide the Batter evenly in the 9 Cupcake papers (or 12, as I used relatively big Cupcake papers)
Enter the Oven for 20-25 minutes till baked.
Leave to Cool completely before adding the frosting.

The Frosting:

In a Bowl add the ingredients & whisk with an electrical mixer for around 5 minutes till the Frosting is airy & smooth.

**A Tip : You might need to add more Milk to make it smoother & easier in piping as the smoother it is the better &smoother stars you will have on top of your Cake.

With a piping bag with a star tip make some stars over your cupcake (This need training, you might not get the results you want after one trial , I needed to make so many trials before to get a "nice" (not perfect) result this time :) )
Drop some Caramel Sauce on top of the Frosting & some Hazelnuts.

N.B. The Cupcakes are not too sugary!



Karamell-Haselnüße Cupcakes

Zutaten:

Sie brauchen Die Karamelsoße hier: http://drolacooks.blogspot.de/2013/09/caramel-sauce-karamellsoe.html

Cupcakes:

2/3 Tasse Karamellsoße
1 1/2 Tasse Mehl (225 g)
1 1/2 TL Backpulver
Eine prise Salz
1/3 Tasse dunkler braun Zucker (Muscovado Zucker)
1 Große Ei
1/2 Tasse Milch ( 125 ml)
1/4 Tasse Öl (60 ml)
75 g gehackte & gerostete Haselnüße

Die Karamell Buttercreme:

100 g weiche Butter
1 Tasse Puderzucker
1/3 TasseKaramellsoße + etwas mehr zum dekorieren am ende
3 EL Milch

Zubereitung:

Backofen auf 180°C vorheizen.
Mit einer Schneebesen des handruhrgerät Karamellsoße ,Milch, Öl & Zucker glatt rühren.
Das Ei zugeben & rühren.
Die trockne zutaten zufügen & glatt rühren.
am ende , die Haselnüße geben & mit einem Löffel mischen.
Den Teig im 9-12 Cupcake (Muffin) Papier geben & Im Backofen ca. 20-25 minuten backen.

Frosting (Buttercreme) :

Alle zutaten in einer Schüssel geben & mit einer Schnebesen des handrühgerät schlagen bis die Creme luftig & weich ist (ca. 5 minuten).
Im Sprizbeutel mit einer Sterntülle geben & Die Cupcakes dekorieren.

Tipp : Je weicher die creme ist desto einfacher zum spritzen.
Mit Karamellsoße & gehackte Haselnüße dekorieren.



كب كيك الكراميل والبندق  

لتنفيذ هذه الوصفة سوف تحتاجي صوص الكراميل هنا

المكونات : ٢/٣ كوب صوص كرامل / ١ ١/٢ كوب دقيق / ١ ١/٢ ملعقة صغيرة بكنغ بودر / ١/٣  كوب سكر بني (أو عادي) / ذرة ملح / ١/٢ كوب لبن / ١/٤ كوب زيت / ١ بيضة كبيرة / ٧٥ جم بندق محمص مجروش
للفروستنج (الكريمة ) : ١٠٠ جم زبدة طرية /١/٣ كوب صوص كرامل / ١ كوب سكر بودرة / ٣ ملاعق لبن  

الطريقة : سخني الفرن على حرارة متوسطة . في طبق كبير اخلطي المكونات الجافة واخلطيها بمضرب البيض ثم اتركيها. في طبق أخر ضيفي اللبن والزيت والسكر وصوص الكرامل واضربي بالمضرب الكهربائي حتى يذوب السكر البني ثم ضيفي البيضة واضربي حتى يصبح خليط  ناعم. ثم ضيفي المكونات الجافة شوية شوية أثناء الخلط حتى يتجانس الخليط ، أخيراً ضيفي البندق وقلبي بملعقة 
قسمي الخليط على ٩-١٢ ورق كب كيك وإخبذيهة في الفرن حوالي ٢٠-٢٥ دقيقة ثم اتركيها تبرد تماماً قبل وضع الفروستنغ

الكريمة : ضعي المكونات في وعاء ثم اضربي بالمضرب الكهربائي حتى تصبح الكريمة ناعمة جداً وهوائية (خمس دقائق )، ضعي الكريمه في كيس حلواني بطرف نجمة ، وزيني الكاب كيك بالنجمات 
ثم زيني ببعض قطرات صوص الكرمل والبندق المجروش 

نصيحة : يجب أن تكون الكريمة ناعمة جدان حتى تستطيعي صنع نجمات جميلة ، إذا وجدتي الكريمة ناشفة، زودي لبن حتى تنعم* أكثر ، ويجب التمرين على عمل الوردات لأن التزيين محتاج بعد التمرين ليس أكثر 


بالهنا والشفا

Guten Appetit :)

No comments:

Post a Comment