Sunday, May 25, 2014

Basic Tart crust recipe.Pastetenteig . أساسيات عمل التارت





Ingredients ( 4 , 10 cm Tart , or 1 big ,26 cm )
Zutaten ( 4 , 10 cm kleine Tartlet (Törtchen) ,oder 1 große ,26 cm Tart )



المكونات : (تكفي عمل ٤ تارت  صغيرة أو ١ كبيرة مقاس ٢٦ سم
كوب ونصف دقيق / ١٢٥ جم زبدة باردة / 3 ملاعق كبيرة  سكر / ١ بيضة / ٢ ملعقة كبيرة ماء بارد


Preparation :

Preheat your Oven to 200°C.
Mix ingredietns well  with hands , roll out the dough between 2 parchament papers & cut into 4 small circles (The size of your Tart forms).
Put your Dough in the nonstick Tart forms (or simply brush with some Butter & sprinkle some Flour) & make some holes with a Fork.
 Put Parchment paper over your dough & some small stones or beans ( weight ) over the parchament paper  (Blind baking ) , Bake for 10 minutes ,then remove the Parchamnet paper & stones & continue baking for another 10 minutes.

A Tip :
* You can make the Tart forms 1-2 Days before serving , just keep it in an airtight container.
*To prevent your Tart from being soggy : You can brush your Tart shell with Apricot Jam (dissolved in Water ) & leave it to dry for 10 minutes.

Zubereitung:

Backofen vorheizen (200°C )
Alle Teigzutaten zu einem Teig verkneten und Zwichen 2 Backpapier ausrollen ( oder auf einer bemehlten Arbeitsfläche dünn ausrollen.) 
Im Tartförmchen  auslegen.
Mehrmals mit einer Gabel einstechen, damit der Teig beim Backen keine Luftblasen bekommt. 
Die Form mit Deko-steine (oder getrockneten Erbsen)  füllen und 10 Minuten im vorgeheizten Backofen blind backen.
Nach 10 minuten , Das Backpapier mit Steine entfernen & noch 10 minuten backen.

Ein Tipp:
*Um Ihre Tart  matschig zu verhindern: Sie können Ihre Tart Shell mit Aprikosenkonfitüre (gelöst in Wasser) bursten und  für 10 Minuten trocknen lassen.

Sie können das Törtchen 1-2 Tage vor dem Servieren Backen , & in einer Plastikdose im Kühlschrank behalten.


الطريقة : يسخن الفرن على حرارة ٢٠٠ ، ثم تخلط جميع المكونات حتى نحصل على عجينة متماسكة ، تفرض العجينة بين ورقتين زبدة ، ثم تقطع ٤ دوائر حجم فورمة التارت، توضع العجينة في فورمة التارت (بعد دهن القليل من الزبدة ورش الدقيق ) ثم يوضع فوقها ورق زبدة وأي ثقل ، ونخبزهة ١٠ دقائق،ثم نرفع الورق بالثقل ونخبز ١٠ دقائق أخرى 

نصيحة : من الممكن عمل قواعد التارت قبل التقضين بيوم أو إثنان ، و حفظهم في الثلاجة في علبة محكمة الغلق *
لمنع التارت من أنها تطرى ،ندهن التارت بمربه  المشمش المذابة في القليل من الماء ونتركها لتبرد * 


Blind baking
Blindbaken
طريقة الخبز 

Afetr Baking
بعد الخبز   

Prepare you favourite Fruit for the Filling
Dein lieblings Obst zubereiten
حضري فاكهتك المفضلة للحشو 


My Strawberries that I planted in my Balcony :)))


Pastry Cream for the Filling 
Creme Patisiere 
كريمة الكاسترد للحشو 




You Can Sprinkle some Sugar on top of the Berries , or if you will eat latter , you can give it a glaze with Gelatine or Jelly .
Ihr Könnt Tortenguß benutezn mit den Obst
من الممكن إعطاء لمعة للفاكهة عن طريق إستخدام الجلاتين المذاب في الماء 



Now your beautifull Tart is ready !
Jetzt, Dein Törtchen ist bereit !
الأن التارت جاهزة للتقديم