Pastry cream or Creme Patissiere is a creamy Custard like cream or pudding made of Egg Yolks, Milk, Starch & Vanilla. It's usually used to fill Tarts , Eclairs or any other types of desserts .
Doing Pastry cream was a real challenge for me, as I'm very bad in doing things containing Egg yolks or whites that needs heating over the oven ! For example, Doing a Swiss meringue Butter cream Frosting for Cupcakes is so far a dream for me :) As I failed many times in doing it !!! But will Continue trying :)
Anyway this recipe is from an Amazing Book , Called " Die Backfee Zuckersüß" I really love this Book & recommend buying it for anyone who loves baking like me !
I made this recipe with no failure, I'm really proud of myself now & my kids ate this cream & loved it & asked me to do it again ! I was really happy as this a meal full of Protein for them :)
Here is the Original recipe link : http://en.passionforbaking.com/blog/2012/01/01/creme-patissiere/
Ingredients:
500 ml Milk
4 Egg yolks
1 Vanilla Bean
3 Tablespoons Sugar
3 Tablespoons Starch
Preparation:
Heat the Milk in a Sauce pan on the Oven till it comes to boil.
In a Bowl beat together Egg yolks, Sugar, Starch & the scrapped Vanilla bean, till well combined.
Add the boiled milk slowly while beating to the Egg yolk mixture till the mixture is well combined, At this stage you will find that your cream is starting already to thicken.
Return the mixture to the Sauce pan & over low heat keep beating (whisking) the mixture till it thickens more , take care ,it should not boil . This will take around 3-4 minutes.
Put your cream in a Bowl & cover the cream top with a thin film ,to prevent it from drying.
Cool your Cream in the Fridge around 4 hours before using.
Creme Patissiere
Zutaten :
500 ml Milch
4 Eigelb
1 Vanilleschote
3 EL Zucker
3 EL Stärke
Zubereitung:
Die Milch aufkochen.
Eigelb, Zucker, Stärke & Vanilleschote ( Mit einer Messe lage schneiden & die schwarze feinkörnige Masse mit etwas druck heraus streichen ) schlagen .
Die kochende Milch langsam hinzufügen & gut schlagen (Die Creme wird dicker ), Alles zurucück in den Topf geben & bei schwacher Hitze ca. 3.4 minuten weiterschlagen bis Die Creme dicker ist ( nicht kochende )
Die Creme in eine Schüssel geben & Mit Frischhaltfolie abdecken & im Kühlschrank ca. 4 Stunden abkühlen lassen.
كريم باتسيريه (كريمه الكاستر )
الكريم باتسيريه هو كسترد سميك يستخدم في حشو التارت أو الاكلير أو مع أي حلويات أخرى ، و ممكن أكله ككسترد أو بودنغ فهو طعمه جميل جداً و مغذي للاطفال . هذه وصفة سهلا ولذيذة أتمني أن تعجبكم
المكونات : ٥٠٠ مل لبن / ٤ صفار بيض / 3 ملاعق كبيرة سكر / 3 ملاعق كبيرة نشا / عود فانيليا
الطريقة : يغلى اللبن في حلة على النار . في وعاء أخر يضرب البيض مع السكر والنشا وعود الفانيليا بعد فتحه بسكين بالطول ثم كحت حبات الفانيليا منه .
يضاف اللبن المغلي تدريجياً إلى خليط البيض مع إستمرار التقليب وعدم التوقف ، سوف تلاحظين أن الخليط أصبح سميك ، ثم يعاد الخليط إلى الحلة على نار هادئة و إستمرار التقليب حوالي 3-٤ دقائق حتى يصبح الخليط أكثر سماكة ،ويجب ألا يصل حتى درجة الغليان
يوضع الخليط في وعاء ويغطى الكريم بطبقة من البلاستيك حتى لا يجف الكريم. يوضع فالثلاجة حوالي ٤ ساعات قبل الاستخدام
This is first time that I visit here. I found so many exciting matter in this particular blog, One thing I would like to request you that pls keep posting such type of information blog. porno amatoriale
ReplyDelete