Thursday, September 10, 2015

Berries Cupcakes with Yogurt Frosting . كب كيك التوت والفراوله بكريمه الزبادي


Those beautiful Cupcakes I've made for my daughter's friends who love Cupcakes & Berries , so I made them those girly & summery Cupcakes ! The visit was back in June , it was then the Strawberry season ,now There are some Strawberries but not everywhere ! forgive me for the late post , but better late than never :)

Those are very easy Cupcakes , you can enjoy them simply without Frosting with a cup of Tea or Coffee ,or you can take them to Picnics or parties , here's the easy yet delicious recipe !


Ingredients : (for 12 )


For the Cupcakes:

1 & 1/2 cups Flour ( nearly 300 gm )
2 Tablespoons cornstarch
1 Teaspoon Baking powder
2 Eggs
1 Tablespoon Lemon Juice
a Zest of 1 lemon
100 gm Soft Butter
1 cup Castor Sugar (200 gm )
3 Tablespoons Milk

100 gm Raspberries
100 gm Blueberries
200 gm Strawberries (cut in small pieces)

For the Frosting :

250 gm Cream cheese
200 gm Greek Yogurt
100 gm Soft Butter
1 1/2 Cups Powdered Sugar
Lemon zest

Preparation:

The Cupcakes:

Preheat the Oven to 180°C.
Line your Cupcake form with Cupcake paper , or brush with butter & sprinkle some Flour.
With an electric mixer , mix Butter & Sugar till creamy .
Add Eggs & Lemon juice & Zest & keep mixing. Then add Milk & mix well.
Mix the dry ingredients in a big Bowl & add them to the batter bit by bit & keep mixing (you will have a relatively thick Batter )
Add the washed & dried Berries ( leave some to decorate with latter) & mix with a spoon.
divide the batter evenly in the 12 Cupcakes papers & enter the Oven for nearly 20 minutes.
Leave them to cool completely before adding the Frosting.

The Frosting:

In a clean Bowl , mix well the Cream Cheese & Yogurt & Lemon zest , then add the Soft Butter & mix well with an electrical mixer. Add the Sugar while mixing till you have a firm creamy Frosting. Pipe the Frosting with a Star Tip on top of you Cupcakes & decorate with Berries.


 . كب كيك التوت والفروله بكريمه الزبادي 


Enjoy with or without Frosting
من الممكن التقديم بدون كريمه



المكونات:

للكب كيك :
١٠٠ جم زبده طريه/ ١ كوب سكر / ٢ بيضة / ملعقة كبيرة عصير ليمون / بشر ليمونه / ١ و نصف كوب دقيق ( حوالي ٣٠٠ جم) / ٢ ملعقة كبيرة نشا / ملعقة صغيرة بكنغ بودر / ٣ ملاعق كبيرة لبن   
+ ١٠٠ جم توت أحمر / ١٠٠ جم توت أزرق /  ٢٠٠ جم فراوله مقطعة مكعبات

للكريمة: 
٢٥٠ جم جبن كريمي 
٢٠٠ جم زبادي يوناني ( من الممكن إستخدم الزبادي العادي ،لكن كون الزبادي اليوناني أثقل ،فالنتيجة أحسن كثير )
١٠٠ جم زبدة طريه
كوب و نصف سكر بودره 
بشر لمون

الطريقة :
يسخن الفرن على ١٨٠ درجة 
في وعاء كبير ، اخلطي الزبدة و السكر بالمضرب الكهربائي حتى تصبح مثل الكريمه . ثم ضيفي البيض و بشر الليمون و عصير الليمون و اللبن و اخلطي  ثم ضيفي جميع المكونات الجافة تدرجيا( اخلطي المكونات الجافة معا في وعاء أخر  قبل اضافتها للخليط )، ضيفي التوت والفروله ثم قلبي بملعقة  ( اتركي بعض التوت لتزيين الكريمه في النهاية ).
قسمي الخليط على ١٢ ورقة كب كيك (في صينية الكاب كيك)
اخبزي الكاب كيك حوالي ٢٠ دقيقة ، ثم اتركيها تبرد تماما قبل التزيين .

الكريمه
اخلطي الزبادي و الجبنة الكريمي في وعاء جيدا. ثم ضيفي الزبدة و بشر الليمون و اخلطي بالمضرب الكهربائي ، ضيفي السكر تدريجيا أثناء الخفق حتى تحصلي على قوام مناسب ( من الممكن إضافة أي لون للكريمه حسب الرغبه )   

استخدمي كيس الحلواني بطرف شكل النجمة لعمل الوادرات فوق الكاب كيك ، ابدئي التزيين من الداخل للخارج.




How rich they are from inside
من الداخل