Sunday, September 24, 2017

Sea food cream Soup. شوربة فواكه البحر بالكريمه




Sea food cream Soup 


Ingredients 

300 gm of mixed sea food 
200 gm mussels 
some shrimp shells ( I usually freeze them for this kind of soup ) (or you can use 2 cubes of fish or vegetable stock )
1 celery stick
1 onion finely chopped
salt & pepper 
2-3 Tablespoons corn starch 
200 ml cream
some freshely chopped parsely
green beans (optional)
750 ml Water


Preparation:


In a pot over medium heat add water , shrimp shells (or fish stock cubes) ,onion , celery stick & let them simmer for 15 minutes.

Drain the Soup & over medium heat add the mixed sea food & beans let simmer for 5 minutes.
Dilute the corn starch in the cream & add it to the soup & bring to boil then turn off the heat . Add Salt & Pepper at the end only when needed.
Add the cooked mussels (mentioned below )

How to cooks mussels :

1. wash Mussels with running Water
2. Remove all opened Mussels (even if 1-2 mm open ) or broken ones .
3. Remove the beards (that string coming out of it ) with a knife (or hand)
4. Put in a large sized covered Pan over medium heat with minimal amout of water ,Salt , Pepper & Lemon.
5. You know they are done when all shells are open. (nearly 5 minutes)




شوربة فواكه البحر بالكريمه 

المكونات :

٣٠٠ جم فواكه بحر مشكله ( كيس مجمد أو طازج )
٢٠٠ جم بلح البحر 
قشر جمبري 
بصله
بقدونس مفروم 
عود كرفس 
٢-٣ ملاعق كبيره نشا 
٢٠٠ مل كريمه لباني
٣-٤ أكواب ماء
بصله خضراء ( إختياري )

الطريقه :

في وعاء على النار ،نضع الماء مع البصلة المقطعه و عود الكرفس مع قشر الجمبري ( محفوظ في الفريزر من مره سابقه ) ،أو من الممكن الإستغناء عنه و اضافه مكعب مرق سمك أو مكعب مرق خضار 
نتركم يغلو ربع ساعه. ثم نصفي الشوربه .
نضع الوعاء بالشوربه المصفاة على النار ، و نضيف فواكه البحر بعد غسلها بالماء و نتركها ٥ دقائق تغلي ، ثم نضيف الكريمه المذاب فيها النشا ، و نتركها حتى تصل للغليان و نرفع من النار .
نضع بلح البحر بعد طهيه ( الطريقه لاحقا ) 
نضع الملح و الفلفل حسب الذوق ، و البقدونس المفروم . و البسله المسلوقه

طريقه طهي بلح البحر :

١) الغسيل بماء جاري جيدا .
٢) التخلص من أي قطعه مفتوحه حتى لو جزء قليل جدا .
٣)التخلص من الشعر الخارج من القشره ( يسمى ذقن ) سواء بمقص أو سكين 
٤)نضع في طاسه واسعه على لنار على نار متوسطه و القليل من الماء مع تغطيه الطاسه و إضافة ملح و ثم مفروم و لمون
٥)  بع حوالي ٥ دقائق يكون الطهي تم بعد فتح جميع القواقع