Tuesday, November 20, 2012

Bechamel Sauce. Bechamelsoße. صوص البشاميل


This is the basic Bechamel Sauce that I always use when doing Bechamel. you can add other ingrediens or flavours, but I simple like it that easy way.

Ingredients: (4 cups bechamel)


3 Table spoons flour
2 Table spoons Butter
3 1/2 cups Milk (fullcream)
1/2 cup cream
Salt & Pepper.

Preparation:

In a pot over medium to high heat add butther & wait till it melts, then add the flour & combine them together using an egg whisk till flour is a bit golden.
Add the milk, cream , Salt & Pepper & keep stirring using an Egg whisk till it reached the boiling point & thickens.

A Tip:
*Keep stirring during heating , to have a smooth Sauce & to prevent flour from forming clumbs.
* For a thick Bechamel Sauce, increase the amount of Flour (or decrease the amount of Milk), & for a light Sauce, increase the amount of Milk (or decrease the amount of Flour)


Zutaten:
(4 Tassen Soße)
3 EL Mehl
2 EL Butter
3 1/2 Tassen Milch
1/2 Tasse Sahne
Saltz & Pfeffer

Zubereitung:
In einer Topf Butter geben & auf den Herd (mittlere Hitze) schmelzen.
Mehl hinzufügen & mit einer Schneebesen mischen.
Milch & Sahne im Topf geben & mit einer Schnebesen glattrühren bis die Soße kocht & dick ist.
Mit Salz & Pfeffer würzen.



المكونات : 3 ملاعق كبيرة دقيق / 2 ملعقة كبيرة زبدة / 3 1/2 كوب لبن / 1/2 كوب كريمة لباني /ملح وفلفل 

الطريقة : في حلة متوسطة على نار متوسطة ذوبي الزبدة وضيفي لها الدقيق وإخلطيهم ثم ضيفي لهم اللبن والكريمة والملح والفلفل
 واستمري فالتقليب بمضرب البيض حتى يصبح خليط ناعم وأملس وحتى يصل لدرجة الغليان ويصبح سميك.

من الممكن التحكم في درجة سمك البشاميل عن طريق زيادة كمية اللبن للبشامل الخفيف. أو زيادة كمية الدقيق للبشامل الثقيل**

No comments:

Post a Comment