In Egypt ,when we invite guests to our house ,the first option -as a poultry dish- is a Duck! I do it in a relatively easy way, with Orange & Lemon, roasted in the Oven. Hope you try it & give me your feedback , I'm sure you all are gonna love it!
Ingredients:
1 Duck (around 2.5 kg)
2 Lemons
1 Medium sized Orange
1 medium sized Chopped onion
Salt, Pepper & Thyme
Preparation:
*Wash your duck & dry it.
*Mix the chopped Onion, the juice of the 2 Lemons, the juice of the Orange & the Spices (you can use whatever spices you want according to your taste) & marinade the Duck with them & leave it overnight in the fridge (or minimum 6 hours), this is the real key to good taste.
*In a large Casserole, add 1 cup of water & add the duck to it ,breast side down (facing water) & enter a preheated oven (220°C) for 1 hour, then turn it to the other side for another 1 hour & keep pouring its juices (Sauce ) in the Casserole every 10 minutes over it.
*Optional: You can add some chopped veggies around the duck in the last 30 minutes, they will cook in the Duck Sauce.
*You might need more cooking time according to your Duck size.
A Tip:
For a nice looking Duck during serving: Tie the legs together with a strong thread before cooking.
Directly out of the Oven. |
Gerostete Ente
Zutaten:
1 Junge Ente (2.5 Kilo)
1 Zwiebel (gehackt)
Saft von 2 Zitronen
Saft von 1 Orange
Saltz, Pfeffer, Thymian (oder andere gewürze nach wunsch)
Zubereitung:
Die Ente mit Zwiebel, Gewürzte, Orangen & Zitronen Saft Marinieren ca. 6-8 Stunden (besser über nacht )
Ente mit der Brust nach unten in einen Bräter legen & 1 Tasse Wasser geben.
Im vorgehitzte Backofen (220°C) ca. 1 stunde Braten.
Weitere 1 stunde auf die rückseite braten & jede 10 minuten mit Bratensaft übergießen.
Optional: Gewürfelte Gemüse wähernt der letzte 30 minuten in den Bräter geben. (Gemüse Kocht in Bratsoße)
Ein Tipp : Die Enteschenkel mit einem Faden anbinden, damit die Ente schön aussieht.
البط المشوي في الفرن بالليمون والبرتقال
المكونات
بطة ٢٫٥ كيلو تقريباً
بصلة متوسطة مبشورة
عصير 2 ليمونة
عصير برتقالة متوسطة
ملح وفلفل وزعتر
الطريقة
تغسل البطة جيداً بالماء و تنشف
(تتبل البطة بالبصل والملح والفلفل والزعتر وعصير البرتقال وعصير الليمون. (من الممكن إضافة أي توابل أخرى حسب الذوق الخاص
تنقع البطة في التتبيلة حوالي ٦ ساعات والأفضل طوال الليل
يسخن الفرن على حرارة ٢٢٠ درجة ماوية
نحضر صينية فرن ونضع فيها كوب ماء ونضع البطة من جهة الصدر فوق الماء وندخلها الفرن لمدة ساعة
بعد ساعة نقلب البطة على الجهة الاخرى ونكمل التسوية لمدة ساعة أخرى حتى يحمر الوجه. وكل عشر دقائق تقريباً نسقي صدر البطة بالصوص الناتج من البطة
في النصف ساعة الأخيرة من الممكن إضافة بعض قطع الخضروات في صينية الشوي حول البطة حتى تستوي في صوص البطة
من الممكن تصفية صوص البطة بعد الطهي وإستخدامه مع البطة أثناء الأكل.
نصيحة : من الأفضل ربط أرجل البطة بخيط سميك حتى يعطي شكل جمالي للبطه أثناء التقديم
woooooooooooooooow
ReplyDelete