Monday, November 12, 2012

Lasagne Bolognese.Lasagne Bolognese Rezept. اللازانيا خطوة بخطوة


This is a demonstration of my personal favourite Lasagne Bolognese recipe, Some people find it hard to do Lasagne but I find it as one of the easiest dishes that I like a lot , here it is ,step by step.



Ingredients: (for 4-6)
500 gm cooked Minced meat with Tomato sauce.
3 cups liquidy Bechamel Sauce
200 gm grated Mozzarella
100 gm Gouda or chedder cheese (or any type of cheese you prefer)
50 gm grated Parmesan
Lasagne sheets (I DON'T cook the Lasagne sheets before using them, I tried that once but I end up having some sticky sheets, they cook inside the oven with the coating Bechamel layer)

Preparation :

*Preheat the oven to 200 °C.
1-In your Casserole put a layer of Bechamel Sauce in the bottom, then cover with Lasagne sheets.
2- Cover the lasagne sheets with another layer of Bechamel then cover with a layer of minced meat.
3- Cover the minced meat with a layer of cheese (gouda or Parmesan or  Cheddar or Mozzarella) .
4- Cover with the second layer of Lasagne sheets then cover them with Bechamel.
5- Repeat these steps 3 times till you reach the top layer then cover with Lasagne sheets then Bechamel then Mozzarella.
6- Enter the preheated oven for 25 minutes till Mozzarella melts & it's done.

Bechamel Sauce recipe: http://drolacooks.blogspot.de/2012/11/bechamel-sauce-bechamelsoe.html



*Ingredients.
*Zutaten.
*المكونات  

1- Add a layer of Bechamel Sauce then Lasagne sheets.
1- Bechamel Soße in einer auflaufform verstreichen dann Lasagne blätter darauf verteilen.
ضعي طبقة من البشاميل ثم غطيها بطبقة من اللازانيا 

2- Spread another layer of Bechamel then cover with minced meat.
2-Bechamel Soße nochmal verteilen ,dann Hackfleich darauf verteilen.
ضعي طبقة أخرى من البشاميل ثم غطيها بطبقة من اللحمة المفرومة

3- Cover the minced meat with a layer of Cheese of your choice.
4- Käse darauf verteilen.
ضعي طبقة من الجبنة من اختيارك 

4- Cover with Lasagne sheets & a Bechamel layer.
4- Lasagne blätter verteilen & Bechamel Soße darauf verteilen.
ضعي طبقة أخرى من اللازانيا ثم غطيها بطبقة من البشاميل

5- Repeat the steps 3 times till you finish your meat & Lasagne.
5- Die Schritte wiederholen.
كرري الخطوات

6- The last step: Lasagne sheets covered with Bechamel & Mozzarella.
6- Letzer schritt: Lasagne blätter + Bechamel Soße & Mozzarella .
الخطوة الأخيرة : أضيفي شرائح اللازانيا ثم البشاميل ثم جبنة موزاريلا 


Lasagne Bolognese Rezept

Zutaten: (4-6 Personen)
500 g Hackfleisch (in Tomate Soße gekocht)
3 Tassen Bechamel Soße
Lasagne Blätter
200 g geriebene Mozzarella
100 g Käse (Gouda oder Cheddar)
50 g Parmesan

Zubereitung:
Backofen auf 200°C vorhitzen.
1-In einer Auflaufform  Bechamel Soße verstreichen & Lasagne blätter darauf verteilen.
2-Bechamel Soße noch mal verteilen dann Hackfleisch darauf verteilen.
3- Käse darauf verteilen.
4-Lasagne blätter verteilen & Bechamel Soße darauf verteilen.
5-Die schritte wiederholen.
6-Die letzte Schicht sollte auf Soße bestehen ,dann mit Mozzarella streuen.
7- Im Backofen für ca. 25 minuten backen.

Bechamelsoße : http://drolacooks.blogspot.de/2012/11/bechamel-sauce-bechamelsoe.html


لازانيا بولونيز 

المكونات : 500 جم لحمة مفرومة مطبوخة بصوص الطماطم / 3 أكواب صوص البشاميل الخفيف / 200 جم جبنة موزاريلا مبشورة / 100 جم جبنة جودة أو شيدر حسب الرغبة / 50 جم جبنة بارميزان (حسب الرغبة ) / شرائح اللازانيا (بدون طبخ، لأنها تطبخ في صوص البشاميل )     

الطريقة : سخني الفرن على 200 درجة ماوية
في صينية فرن ضعي طبقة من البشاميل ثم تبقى من اللزانيا 
غطي طبقة اللازانيا بطبقة أخرى من البشاميل ثم غطي بطبقة من اللحمة المفرومة
غطي اللحمة المفرومة بطبقة من الجبن (جودة أو موزاريلا أو بارميزان ) ثم تبقى من اللزانيا ثم طبقة بشاميل.
كرري الخطوات ثلاث مرات حتى تصلي للطبقة الأخيرة وغطيها بشرائح اللازانيا ثم بشاميل ثم موزاريلا 
ادخلي الصنية الفرن لمدة 25 دقيقة تقريباً وبالهنا والشفا
Calories in Lasagne: http://www.fatsecret.com/calories-nutrition/food/lasagna

8 comments:

  1. I am in love with the step by step procedure :)))

    ReplyDelete
  2. Amazing Dr. Ola... I've been following your recipes for more than a year now on facebook, and i find them all super easy and tasty!! thanks a lot for sharing this with us...
    i used to make lasagne exactly the same way you do, i just have a small tip, (esma7ily a7ases nafsy eny bafham hehe), i add dry basil to the bolognaise sauce... it really does make a difference.. i hope you try it :))
    plz keep up the great work.. im a major fan!! oh and im a doctor too btw :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot dear (please mention your name) :)
      wade7 enek ostazaa kebeera fel cooking :) I do add Basil & Thyme & I know it's amazing, I just didn't mention here how do I make my minced meat , it would've been too long for a recipe :) Thanks you soo much for your sweet words & don't hesitate to give me more of your nice advices :)

      Delete
    2. Im Yasmine :)
      thanks for the encouragement :)).. im new to cooking as i am new to marriage heheh thats why i try to gather as many easy and tasty recipes as possible.. and i always find yours the best choice :)
      im moving to luxembourg this month isa and i might need your help in shopping tips in germany.. so stay tuned please :))

      Delete
    3. Yasmin, glad to hear from you & I would definitely love to help you. You too stay tuned for much easier, yet delicious recipes :)

      Delete
  3. aklek yefta7 2lnefs w ba2eet adkhol 3andek ageeb taree2et ay 7aga a7ebb a3melha

    ReplyDelete
  4. This is my favorite recipe ever since I tasted it at a friend's house.. thank you so much

    ReplyDelete