Sunday, November 17, 2013

Apple Hazelnuts Cake . Apfel-Haselnuss-Kuchen . كيك التفاح بالبندق



This is an amazing Cake that is ideal for Coffe in Winter cold days.

Ingredients: 



The Cake batter:

1 Cup Flour (150 gm)
1 Cup ground Hazelnuts
1 Teaspoon Baking powder
1 Teaspoon Cinnamon
2 Eggs + Vanilla
2/3 Cup Sugar
1/2 Cup Oil
1 Cup Buttermilk
2 Apples ,peeled & cut in cubes

The Streusel:

1/2 Cup Flour
1/2 Cup chopped Almonds
1/3 Cup Sugar
75 gm Soft Butter

Preparation:

Preheat the oven to 180°C.
With an electrical mixer, beat, Eggs, Vanilla ,Sugar, Oil, & Buttermilk.
Add the dry ingredients in patches & mix well.
Add the Apple cubes & mix with a spoon & pour the batter into a 26 cm Cake form ( lined with parchment paper )
Mix the streusel ingredients with hands till they are crumbly & spread them over the Cake batter.
Enter the oven & bake for around 35-40 minutes .




Apfel -Hazelnuss -Kuchen

Zutaten:

Für den Teig:

1 Tasse Mehl (150 g)
1 Tasse gemahlene Haselnüsse
1 Teelöffel Backpulver
1 Teelöffel Zimt
2 Eier
1 päckchen Vanillezucker
2/3 Tasse Zucker
1/2 Tasse Öl
1 Tasse Buttermilch
2 Äpfel, geschält und in Würfel geschnitten

Die Streusel:

1/2 Tasse Mehl
1/2 Tasse gehackte Mandeln
1/3 Tasse Zucker
75 g weiche Butter

Zubereitung:

Backofen auf 180°C vorheizen.
26 cm Kuchenform mit Backpapier vorbereiten.
Mit einer Schneebesen des handrührgerät Eier,Vanillezucker,Zucker, Öl & Buttermilch glatt rühren.
Die trockene zutaten hinzufügen & rühren.
Die Äpfel würfel zufügen & mit einem Löffel rühren & in der Backform geben.
Die Streusel zutaten mit den Händen krümelig kneten & auf dem Teig verteilen.
Im Backofen ca. 35-40 minuten backen.



كيك التفاح بالبندق 

المكونات

طحين 1 كوب (150 جرام)
1 كوب البندق مطحون 
1 ملعقة صغيرة منبكنغ بودر 
1 ملعقة صغيرة من القرفة
2 بيضة 
 فانيليا
2/3 كوب سكر
1/2 كوب زيت
1  كوب لبن رايب 
2 التفاح، مقشرة ومقطعة إلى مكعبات

طبقة السترويسل 

1/2 كوب دقيق
1/2 كوب لوز مفروم
1/3 كوب سكر
75 جم زبدة لينة

الطريقة : سخني الفرن مسبقاً على حرارة ١٨٠. وحضري صينية الكيك مقاس ٢٦ عن طريق تغطيتها بورق زبدة 
بالمضرب الكهربائي اخلطي البيض والفانيليا،والسكر والزيت واللبن الرايب ثم ضيفي المكونات الجافة مع إستمرار التقليب. أخيرا ضيفي التفاح المكعبات واخلطي بملعقة 
افركي جميع مكونات طبقة الستروسل باليدين حتى تصبح مثل الرمل ثم افرديها على سطح الكيك وادخليها فرن متوسط لمدة ٤٠ دقيقة تقريباً 

No comments:

Post a Comment